Stängs av – efter brottsmisstankar

HOCKEY

Björklöven stänger av spelare

IF Björklöven har meddelat att de stängt av en a–lagsspelare.

Anledningen är att spelaren greps på en lagfest och är misstänkt för flera brott.

– Om misstankarna visar sig stämma har han inte bara brutit mot vår värdegrund, han har också skadat kärnan i det Björklöven är och står för, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson till klubbens hemsida.

Under söndagskvällen nåddes IF Björklöven av beskedet att en av klubbens a–lagsspelare under natten mot lördagen gripits på en lagfest i Östersund. Nu riktas flera brottsmisstankar mot spelaren. Han ska nämligen vara misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande.

– Vi vill veta mer om vad som hände innan vi fattar ett beslut kring spelaren. Vi har därför stängt av honom från Björklöven till dess den rättsliga processen är klar, säger IF Björklövens VD Joakim Gustafsson till klubbens hemsida.

”Vi är skakade”

Klubben meddelar att det hela inte är klarlagt ännu men att de under söndagskvällen pratar med spelare som medverkade på festen och att de ”välkomnar en fullständig utredning”.

– Vi är skakade, men samtidigt fullständigt raka. Om misstankarna visar sig stämma har han inte bara brutit mot vår värdegrund, han har också skadat kärnan i det Björklöven är och står för.

Så sent som för en vecka sedan ska Björklöven anordnat en workshop för spelarna – för att lyfta fram hur viktiga de är som förebilder och hur de ska bete sig.

”Fruktansvärt besviken”

– Om samhället ska förbättras har vi ett stort ansvar i den processen. Det är med andra ord obegripligt att spelaren över huvud taget har satt sig i denna situation. Jag är fruktansvärt besviken

Joakim Gustafsson är på Björklövens hemsida tydlig med att han vill lyfta vikten av att få ett slut på såväl machokulturen inom ishockeyn som våldet mot kvinnor.

– Det är viktigt att både vi män, vi i föreningarna och vi i samhället säger ifrån. Vi har uppenbarligen väldigt mycket jobb kvar att göra.

Spelaren är ångerfull i en intervju med Folkbladet:

– Det blev en kväll med för mycket dricka. Jag kommer inte ihåg vad som hände.

Han säger också:

– Jag känner mig väldigt ångerfull idag. Även om lite av det stämmer så är det hemskt. Jag har mått bättre och det är mycket som jag vill ha ogjort.

ARTIKELN HANDLAR OM