Sjöberg: Större än när jag slog världsrekord

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Elva års väntan är över.

I natt njöt Frölunda och Göteborg över att vara svenska mästare igen.

– Det här är större än när jag slog mitt världsrekord, jublade höjdhopparlegendaren Patrik Sjöberg.

Foto: Anders Deros
Sjöberg intervjuas av Sportbladet efter guldet.

5-3 borta mot Skellefteå betydde att Frölunda är svenska mästare 2016. Och som supportrarna har väntat. När planet med spelarna landade på Landvetter stod hundratals supportrar och väntade, och tredubbelt så många stod sen utanför Scandinavium när spelarbussen nådde dit 23.15.

– Det här är fantastiskt, de är de bästa fansen i hela Sverige. Det var fullt på Landvetter också, vi drog igång en sång och det var bara knökat, säger målvaktshjälten Johan Gustafsson.

Oscar Fantenberg hoppade ut ur bussen med SM-bucklan i högsta hugg.

– Det var galet, alla ville röra vid den, alla skrek. Det går inte att beskriva.

”Nästan lite genant”

Förstår du vad ni ställt till med?

– Stefan Larsson sa att vi inte fattat vad vi gjort. Och han har väl rätt. Men att det skulle bli så här mycket och så här många människor, det kunde jag aldrig tro.

Guldtränaren Roger Rönnberg smög iväg längst väggarna utanför Scandinavium med ett jätteleende på läpparna.

– Det är bara att suga på det här, det är fantastiskt att få komma hem till Göteborg och få känna hur mycket Frölunda betyder för alla människor. Jag har inte förstått ännu, det kommer att ta tid att smälta det här.

Du ser nöjd ut?

– Jo, men jag vill egentligen bara ner i omklädningsrummet, jag tycker nästan det är lite genant med så här mycket hyllningar.

”Hoppas det blir fest i veckor”

Spelare och ledare, med diverse hardcoresupportrar (Patrik Sjöberg och Lasse Kronér) firade sen stort nere i omklädningsrummet. Massor av öl, champagne och ett stort antal cigarrer senare hämtade bussen upp dem till guldfesten på nattklubben Valand på Avenyn. Sent i natt hoppade spelarna upp på scenen inför en knökfull nattklubb där jublande supportrar gjorde allt för att stå så nära spelarna som möjligt.

– Det går inte riktigt att beskriva, det är bara en enorm glädje. Det här är helt fantasiskt, jag trodde inte att det skulle vara så mycket folk här för vår skull. Det är stort av supportrarna att komma hit och hylla oss, säger Andreas Johnson.

Fest hela natten?

– Natten? Jag hoppas att det blir fest i flera veckor framöver.

Joel Lundqvist, är den här guldfesten bättre eller sämre än de tidigare?

– Den har bara börjat... Men den är bra, mycket bra!

Publicerad: