Fredrik Forsberg lämnar Leksand

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Leksand erbjöd Fredrik Forsberg ett nytt kontrakt.

Men efter lite speltid och utlåningar väljer forwarden att lämna moderklubben.

– Jag känner att jag haft några tuffa säsonger och att det är dags att testa något nytt.

21-årige Fredrik Forsberg öppnade säsongen starkt och fick stort förtroende av tränare Markus Åkerblom. Men när Åkerblom fick sparken från Leksand fick också Forsberg mindre speltid. 21-åringen lånades vid årsskiftet ut till seriekonkurrenten Karlskoga. Där började det gå bättre för Forsberg igen och totalt noterades han för 21 poäng på 20 matcher.

– Alla ramträffar jag hade här i Leksand, det kändes som att det var någon i varje match nästan, gick istället in i mål, säger Forsberg till Siljan News.

”Behövde ha hem min trunk”

Trots succén under låneperioden hade Forsberg knappt någon kontakt med Leksand.

– Vi hade egentligen ingen kontakt alls. Det jag hörde var att Leksand behövde ha hem min trunk för att det kommit ett gäng nya spelare. Det är lite tråkigt tycker jag, det borde inte vara så svårt att höra av sig känns det som.

Nu har Forsberg bestämt sig för att det inte blir någon fortsättning i moderklubben. Leksand erbjöd forwarden ett kontrakt inför nästa säsong men berättar nu att karriären kommer att fortsätta på annat håll.

– Leksand ville att jag skulle stanna, men jag har bestämt mig att jag inte kommer att stanna. Jag känner att jag haft några tuffa säsonger och att det är dags att testa något nytt.

Var Forsberg kommer att spela nästa säsong är ännu inte klart, men han bekräftar att han har haft kontakt med Karlskoga som han var utlånad till.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM