Klart: Ny arena byggs i New York

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: HANDOUT
Skiss på hur den nya arenan kan se ut.

New York Islanders lämnade Nassau County för Brooklyn och lyxarenan Barclays Center 2015.

Men efter snart tre år av klagomål kommer NHL-klubben nu med ett glädjande besked.

Islanders flyttar tillbaka till Long Island.

New York Islanders hade i flera år svårt att locka publik till gamla och slitna Nassau Coliseum och bestämde sig därför år 2012 för att flytta bort från Long Island och istället spela sina matcher i NBA-laget Brooklyn Nets lyxarena Barclays Center.

Där har Islanders huserat sedan 2015 och ändå sedan flytten har spelare klagat på isen och fansen på sikten från vissa platser i arenan.

Flyttar tillbaka till Long Island

Dessutom har klubben fått än sämre publiksnitt än de hade innan flytten och en stor anledning till det är avståndet ut till Brooklyn.

Men efter snart tre år av gnällande finns nu ett ljus i tunneln.

Under onsdagen stod det nämligen klart att New York Islanders vunnit budgivningen för en ny arena i Belmont Park, på Long Island.

I dokumentet som presenterades kommer ett ett helt nytt område att byggas upp med bland annat Islanders nya hem, som kommer ha plats för 18 000 och området kommer även rymma ett stort shoppingcenter, hotell, kontor och parkeringar.

Islanders kontrakt i Barclays Center löper ut 2019, men i dagsläget är det fortfarande oklart exakt när den nya arenan står klar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

New York