Luleå bröt Modos svit

Vann med 3–2 i Örnsköldsvik

avFredrik Jönsson

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

Tio raka vinster.

Modo Hockeys imponerande svit bröts dock mot Luleå på hemmaplan.

– Vi sa det efteråt, det gör extremt ont att förlora en sån här match, säger Modo-tränaren Björn Edlund.

– Att åka ner till Ö-vik och möta Modo är ingen lätt uppgift. Vi har åkt buss ner och det är klart det är en skön känsla att åka buss hem, säger Luleås tränare Fredrik Glader.

Inför pågående säsong tappade Modo mer än halva truppen - trots det har man gått som tåget i SDHL. Inför mötet med Luleå hade Modo tio raka vinster.

Men Luleå imponerade i Örnsköldsvik.

Tog ledningen med en spelare färre på isen

I slutet av den första perioden tog Luleå ledningen med 1–0 genom Petra Nieminen. Målet kom i numerärt underläge.

Modo fick en smakstart på den andra perioden. Ellen Lövgren kvitterade till 1–1, hennes fjärde seriemål den här säsongen.

Petra Nieminen var hetast framför målburen. Hon ordnade 2–1 till Luleå, hennes andra mål för kvällen, i den tredje perioden.

Osawas mål avgjorde

Modo jagade en kvittering, men Luleå-målvakten Sara Grahn spelade bra. Chiho Osawa tryckte sedan in 3–1 till Luleå och såg ut att ha punkterat matchen.

Hemmalaget fick in en reducering genom Marion Allemoz. Men målet kom med 55 sekunder kvar av matchklockan, och närmare än 2–3 kom inte Modo. Luleå bröt Modos svit på tio raka vinster.

– En härlig hockeymatch där två lag arbetade hårt och vi drog det längsta strået. Vi har fyra ramträffar och missade friläge också. Det var ett rättvist resultat i det stora hela. Det som är skönt är att vi hittar vägar att arbeta oss ur situationer. Vi spelar en enkel ishockey, men är samtidigt kreativa, säger Luleås tränare Fredrik Glader till Sportbladet.

”Vi har åkt buss ner”

En tuff bortamatcher då de hade tio raka vinster?

– Absolut. Att åka ner till Ö-vik och möta Modo är ingen lätt uppgift. Vi har pratat om justeringar i vårt spel och jag tycker vi får ut det. Vi har åkt buss ner och det är klart det är en skön känsla att åka buss hem.

Modotränaren Björn Edlund tycker att man skapade tillräckligt många chanser för att vinna matchen.

– Jag tycker att de två lag som spelar hockey, det är jäkligt mycket känslor och det märks att båda lagen vill vinna. Det är en jäkla rolig hockeymatch om man bortser från andra grejer, det är några saker som spökade därute i dag, säger Edlund.

– Vi sa det efteråt, det gör extremt ont att förlora en sån här match och det är för att den betyder så mycket. Vi har tillräckligt många lägen för att göra fler mål, den här matchen hade kunnat tippa över till vår fördel. Vi går ändå härifrån och tycker att vi kan slå alla lag. Men att allt ska fungera i oktober är höga krav att ställa när det är en sån pass ny grupp.

Modo Hockey toppar SDHL, en poäng före Leksand som körde över Brynäs med 5–0 på bortais. Övriga matcher i kväll var Linköping-SDE HF 8–1 och derbyt mellan AIK och Djurgårdens IF. DIF vann med 4–1.

ARTIKELN HANDLAR OM