Norsk ishockeyprofil får sparken

HOCKEY

Myrvolds kontrakt med Stavanger Oilers sägs upp

Anders Myrvold, 33, är en av Norges största ishockeyprofiler genom tiderna.

I fjol skrev han ett treårskontrakt med Stavanger Oilers.

Nu sparkas den förre elitseriespelaren efter bara ett år i klubben.

Myrvold.

Anders Myrvold är en av Norges största ishockeyprofiler genom tiderna och spelade i bland annat AIK, Djurgården och Färjestad under 90-talet. I fjol skrev 33-åringen på ett nytt kontrakt med Stavanger Oilers i Norges högstaserie.

Nu har det kontraktet sagts upp. Något som klubben bekräftar, men mer än så vill man inte säga.

– För ett år sedan skrev Stavanger Oilers ett omfattande treårsavtal med Anders Myrvold. Det avtalet är nu avslutat, på grund av att alla villkor inte uppfylts. För övrigt anser klubben att det är en personlig sak, skriver de på sin hemsida.

Åkte fast för kokaininnehav

Under 2006 var Myrvold aktuell för flera stora internationella klubbar. Men enligt honom själv svalnade intresset när tyska klubben Köln fick veta att han tagits för kokaininnehav. Han blev dock frikänd i domstol men bristen på intresse utomlands var den främsta anledningen till att Myrvold fortsatte sin karriär i Vålrenga.

– Jag intygar att jag har fått ett meddelande från Oilers efter ett år i klubben. Det efter att ha kommit i konflikt med klubben på olika punkter. Jag håller inte med om resonemanget om uppsägning och nu får jag fundera på vad jag ska göra. Jag kommer att flytta tillbaka till Oslo så fort som möjligt, skriver Myrvold i ett meddelande till Rogalands Avis.

Myrvold har varit en viktig kugge i det norka landslaget under åren och är aktuell för kommande vinter-OS.