Sundlöv får 25 000 kronor i böter

Men Jämtin får spela i kväll

Bråket i spelargången i Gävle är säsongens värsta i elitserien.

Nu har domarna fallit

Linköpings Andreas Jämtin, 25, stängs av i en match, ett straff han redan avtjänat.

Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson, 35, får 20 000 kronor i böter

Brynäs sportchef Michael Sundlöv, 43, får 25 000 kronor i böter.

– Jag var på fel plats vid fel tillfälle, säger Sundlöv till sportbladet.se.

Det var som bekant efter matchen mellan Brynäs och Linköping i Gävle som ett bråk utbröt mellan tre personer, Andreas Jämtin, Mattias Pettersson och Michael Sundlöv. Brynäs sportchef Michael Sundlöv tar i en intervju med Gävle Nyhetsbyrå på sig ansvaret för bråket.

– Han (Jämtin) går förbi mig samtidigt som jag säger något dumt till honom. Det var otroligt korkat och dumt gjort av mig. Då vänder han sig om mot mig och sopar till mig. Det var ju tur att han har handsken på, men jag skulle ju självklart inte ha sagt nåt alls, säger Sundlöv.

Inte läst domen

Nu straffas han hårdast av de inblandade. Sundlöv får böter på 25 000 kronor. När sportbladet.se ringer upp har Brynäs sportchef inte läst domen.

– Jag har inte läst det och jag vill inte kommentera det här innan jag har sett deras skäl. Jag har sagt tidigare att jag var på fel plats vid fel tillfälle så jag får ta det här.

– Det är klart att det är mycket pengar, men i övrigt vill jag inte kommentera det, säger han till sportbladet.se.

Enligt disciplinnämndens yttrande är det särskilt allvarligt att Sundlöv är sportchef i Brynäs. "Av rapporten framgår vidare att Michael Sundlöv har angripit Andreas Jämtin genom att knuffa denne med armbågen och att han därefter varit aktiv i ett bråk där slag utdelades från båda parter. Detta agerande är helt oacceptabelt och är att anse som särskilt allvarligt mot bakgrund av att Michael Sundlöv i sin egenskap av sportchef i Brynäs innehar en förtroendeställning inom klubben och svensk ishockey. Förseelsen ska föranleda bestraffning och en lämplig påföljd är, i förevarande fall där en avstängning skulle få mycket begränsad betydelse, ett mycket kraftigt bötesbelopp. Michael Sundlöv ska därför åläggas att betala böter om 25 000 kr", skriver man.

Inget besked 16.00

Under dagen har parterna väntat på ett besked från disciplinnämnden.

– Jag skulle fått besked klockan 13.00, men nu har disciplinnämnden skjutit upp beslutet till 16.00. Vet inte varför, sa Andreas Jämtin till sportbladet.se tidigare under måndagen.

Beskedet dröjde ytterligare. Först klockan 19.20 kom ett utskick från Svenska ishockeyförbundet där det meddelades att Andreas Jämtin stängs av mellan 13 februari och 15 februari. Därmed har han redan avtjänat sitt straff eftersom han var avstängd i matchen mot Timrå i söndags.

Hoppades på spel

Jämtin spelar således i kvällens match mot Färjestad. Den tredje personen i bråket, Mattias Pettersson, får 20 000 kronor i böter.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN