Södertälje tappade inför ödsliga läktare

Södertälje inkasserade ännu en förlust efter ett sent ras i tredje perioden hemma mot BIK Karlskoga.

Då valde pressade tränaren Ulf Lundberg att lämna spelartruppen i fred.

– Jag valde att inte säga någonting. Det ska vara nyanserat, då är det bättre att ta det i morgon bitti, säger tränaren UIf Lundberg.

Det var glest med publik på läktarna i Scaniarinken i Södertälje under onsdagskvällen.

Hemmalaget har haft en tung säsongsinledning, men publiken fick anledning att jubla till en början. Ludwig Blomstrand hittade krysset redan efter fyra minuter, hans sjunde mål för säsongen.

Jesper Kokkonen kvitterade i powerplay drygt halvvägs in i matchen, innan Sebastian Wallfridsson svarade med att göra sitt första mål i SSK-tröjan.

Vände i tredje perioden

Christopher Bengtsson utökade sedan ledningen i slutet av andra perioden innan raset kom.

Tre snabba mål från Lukas Pilö, Jesper Kokkonen och Nikola Pasic gjorde att BIK Karlskoga vände och vann med 4–3. Allt inom mindre än fyra minuter i slutet av den tredje perioden.

Förlusten var Södertäljes femte på de sex senaste matcherna och Ulf Lundbergs manskap ligger nu näst sist i tabellen.

– Vi spelar jättebra i två och en halv period. Inför tredje hade vi såklart pratat om att fortsätta våga spela och ta med oss den härliga energin vi hade. Sen är det några olycksaliga minuter där allt sker. Det är ingen som gör det med flit, men det är lite individuella misstag och all den positiva energin vi haft i drygt 50 minuter försvinner.

Är det extra tungt i den stunden med tanke på läget ni befinner er i?

– Det är en prekär situation, samtidigt måste man orka se vad som sker. Två och en halv period är riktigt bra. Det måste man orka se, sen måste vi plocka bort den typen av grodor helt klart. Vi ger bort för mycket kan man enkelt konstatera.

Sa ingenting efter matchen

Vad sa ni till varandra efter matchen?

– Jag valde att inte säga någonting. Det ska vara nyanserat. Då är det bättre att ta det i morgon bitti. Vi har ny match på fredag.

Var du rädd att du skulle säga något du ångrar i stundens hetta?

– Det är alltid så mycket bättre att vänta eftersom det var en sådan oerhörd besvikelse. Så mycket positiv och så några olycksaliga minuter, då är det smartare att vänta till dagen efter. Spelarna är jättebesvikna och inte mottagliga så tätt efteråt.

Det var glest på läktarna och ni blev utbuade. Vad har du att säga till alla som är besvikna?

– Vi jobbar stenhårt varje dag för att få det att lyfta. Vi lägger all energi på att vara konstruktiva och bjuda vår fantastiska hemmapublik på riktigt bra hockey och segrar.

Hur ser du på din roll och hur pressad är du som tränare?

– Jag känner tydligt att min uppgift är att rikta energin framåt, att hela tiden vara lösningsfokuserad och konstruktiv. Det som är spelat nu kan vi inte påverka längre och vi kan inte lägga energi på det.

Känner du att du har styrelsens förtroende?

– Jag har en tät dialog med Christer Åberg (ordförande) och Micke Samuelsson (sportsligt ansvarig). Jag jobbar på med oförminskad styrka.

Hur ska ni göra för att vända på skutan?

– Det är såklart mycket mentalt. Vi måste försöka få spelarna att sänka axlarna och hålla lösare i klubban, att hitta harmonin.

Södertälje möter tabellettan Björklöven hemma på fredag.

Mora såg länge ut att ta tre poäng hemma mot AIK. David Goodwin gav hemmalaget ledningen innan Oscar Nord kvitterade. Mora återtog ledningen men samme Nord kvitterade på nytt med drygt två minuter kvar av tredje perioden.

I förlängningen sköt Cody Bradley hem extrapoängen till AIK som därmed klättrar elfte plats och får lite andrum i botten av tabellen.

Tingsryds målvakt Andreas Ljunggren höll nollan när laget bortavann rivalmötet med Karlskrona med 4–0. Ludvig Elvenes prickade in ett av målen och har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

Victor Brattström höll också nollan när hans Timrå hemmavann mot Almtuna. Albin Lundins storform håller i sig, forwarden gjorde poäng för tionde matchen i rad i 2–0-segern.

Västerås körde över Kristianstad med 6–1 på hemmaplan. Anthon Eriksson spikade slutresultatet i tom kasse, hans fjärde mål för säsongen.


Vad tycker ni om starten av hockeyallsvenskan? Vilket lag är största överraskningen och vilket lag är största besvikelsen?

Kommer något lag gå upp i SHL från hockeyallsvenskan?

Här är läsarnas synpunkter:

Skriv inlägg

 • Det är väl bra gjort av BIK Karlskoga att ligga på tredje plats f.n. men tyvärr finns nog inte ekonomi för SHL..

  Bengt Alde'n

 • Ska bli intressant att se när/om Modo får riktig ordning på bortaspelet? I såfall kanske de blir att räkna med senare under säsongen?

  hockeytokig

 • Vad har hänt med gamla fina SSK?

  Tranåsarn

 • I mina ögon är hockey allsvenskan en grå massa😨

  JIMMY

 • Jag tycker vi ska vara glada att vi får se H,A på Tv, SHL har blivit slentrian hockey. Det är ju inte så man hoppar ur soffan av SHL´s matcher så här långt. Vet ngn om det blivit förbjudet att tackla i dagens hockey?

  Emil

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!