Tappade 4–0-ledning: ”Vi slarvade mycket”

avPer Bjurman

NEWARK. ”Nya” Devils höll på att ställa till med decenniets premiärfest hemma i The Rock.

Men aj.

De tappade 4-0-ledning mot Winnipeg och fick till slut stryk på straffar.

– Småsurt. Men vi har fortfarande en väldigt bra känsla i laget. Det ska bli roligt att jobba vidare med det här, säger svenske forwarden Jesper Bratt till Sportbladet.

I slutet av andra perioden var det verkligen feststämning av sällan skådat slag i den fullsatta ladan i centrala Newark. 

I första ”riktiga” mötet med de rödvita fansen hade nya affischnamnen PK Subban, Nikita Gusev, Wayne Simmonds och grundligt bejublade draftettan Jack Hughes – ihop med nu helt skadefrie Taylor Hall, 2018 års Hart Trophy-vinnare – vid det laget lett Devils i en yster premiärdans mot Winnipeg och tvingat fram solklar 4-0-ledning

– Ja, det såg rätt lovande ut ett tag och det är positivt att vi fick in lite mål, så några gubbar får självförtroende, säger Jesper Bratt när vi möter honom efteråt.

– Men siffrorna 4-0 speglade inte riktigt hur det såg. Vi slarvade ändå mycket, gav dem för många chanser och hade själva svårt att komma ner djupt i deras zon.

Och det slarvet fick till slut förödande effekter. Jets reducerade med tolv sekunder kvar av mittperioden, fick vind i seglen, lyckades hämta in hela underläget under en fin push sista 20 minuterna – och vann till slut på straffar.

– Småsurt såklart, suckar ”Bratten”, som själv bildade kedjan med Gusev och underbarnet Hughes och trivdes utmärkt med dem.

– Men det är första matchen och allt sitter inte, särskilt inte när så många nya killar kommer in. Vi har dock fortfarande en väldigt bra känsla i laget. Det ska bli roligt att jobba vidare med det här. Redan i natt flyger vi till Buffalo och imorrn har vi match igen. Det är bara att lära av det här och gå ut och köra igen.

▪▪▪

Toronto Maple Leafs har fått en lyckad start på säsongen. De följde i natt upp premiärsegern mot Ottawa med en 4-1-triumf i Nationwide Arena i Columbus.

Mitch Marner var kvällens kung med två mål och en assist. Auston Matthews pangade samtidigt in sitt tredje mål för säsongen – och William Nylander stod för en ny assist.

Emil Bemström och Jakob Lilja begick båda NHL-debut för Blue Jackets och framförallt den senare fick rikligt med beröm av de lokala tv-kommentatorerna.

▪▪▪

Även Washington Capitals tog andra raka segern i natt, borta mot New York Islanders.

2-1 skrevs siffrorna till och Nicklas Bäckström noterades för sin första assist för säsongen.

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL