Lagkaptenen överens med KHL-klubb

Lämnar trots att han nyligen förlängde kontraktet

Först poängkungen Marcus Nilsson.

Här är nästa tunga slag för Färjestad.

Enligt Sportbladets uppgifter är lagkaptenen Linus Johansson, 27, överens med en KHL-klubb, trots att han nyligen skrev på ett långtidskontrakt.

I torsdags kunde Sportbladet leverera en bomb när SHL:s poängkung Marcus Nilsson är klar för KHL-spel kommande säsong. För bara en knapp månad sedan förlängde värmlänningen sitt kontrakt med Färjestad i ytterligare två säsonger. 

En klausul i det nyskriven kontraktet möjliggör dock KHL-spel redan kommande säsong, något Nilsson utnyttjade. 

Och samma sak har nu Linus Johansson gjort, enligt Sportbladets uppgifter. 

Linus Johansson förlängde nyligen sitt kontrakt med Färjestad med ytterligare tre säsonger, men även han kommer att spela i KHL kommande säsong. När kontraktet presenterades bekräftade Johansson att det fanns öppningar för utlandsspel.

– Jo det gör det. Men jag räknar med att vara här en stund nu. Jag har det väldigt bra där jag är, sa han för en månad sedan.

Linus Johansson.
Linus Johansson.

Enligt Sportbladets källor är Johansson överens med svenskklubben Sotji där Simon Bertilsson, David Rundblad, Malte Strömwall och Robert Rosén spelar den här säsongen. Precis som Marcus Nilsson svarade Linus Johansson för en riktigt bra insats i Beijer Hockey Games, och gjorde bland annat sina två första landslagsmål.

Blev snabbt en publikfavorit

Ett blytungt besked för Färjestad som nu tappar två av sina absolut mest framträdande spelare till kommande säsong, trots att båda nyligen skrev på nya kontrakt. 

Linus Johansson kom till Färjestad från Djurgården inför förra säsongen och blev med sitt hårda jobb och öppna personlighet snabbt en stor publikfavorit. 

Redan till sitt andra år i klubben utsågs Troja-produkten till lagkapten och har så här långt svarat för 27 poäng på 43 matcher.

Sportbladet har sökt Linus Johansson och Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!