NHL-profilen i blåsväder om regnbågstejp

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har stormat kring Colin Wilson efter ett uttalande i sociala medier.

Den rutinerade NHL-forwarden har velat spela med regnbågstejp, men säger att han skulle få för många pikar från lagkamrater och motståndare.

Efter det har han känt sig tvungen att förtydliga vad han egentligen menade.

I NHL har klubbarna återkommande matcher med pridetema under namnet You can play.

I en Instagram-intervju med kanadensiska tv-bolaget TSN pratade Colin Wilson, som spelar i Colorado Avalanche, bland annat om regnbågstejpen spelarna brukar linda bladen med.

”Kan inte spela på topp”

Ett uttalande som tolkades kritiskt mot bland annat de egna lagkamraterna.

– Jag vill alltid ha kvar regnbågstejpen i matcherna, jag tycker att den ser riktigt häftig ut. Jag känner bara att jag inte klarar det, jag kan inte spela på topp om jag får pikar från både motståndare och medspelare, säger Colin Wilson.

Foto: BILDBYRÅN

Supportrar rasade på sociala medier efter det påståendet.

I en intervju med sajten Outsports förklarade han sig senare.

Han säger att kommentaren har blivit feltolkad och att han vill poängtera att farhågan om att bli hånad handlade om färgad tejp och inte homofobi.

– Vi pratade ursprungligen om huruvida jag någonsin skulle använda ljus tejp under en match. Så när jag svarade tänkte jag återigen på att använda vilken färg som helst eftersom det skulle sticka ut som individuell spelare i ett lagspel, säger Colin Wilson.

”Inkluderande miljö”

Vidare så vill han poängtera att han tycker att ishockeyn och NHL är en inkluderande miljö.

– Statistiskt sett borde det ha funnits en homosexuell spelare eller finns en homosexuell spelare. Jag tror att det kommer att bli mycket tryck på den första personen som kommer ut i NHL, men jag tror att folk tenderar att tro att det kommer att bli en större grej än vad det är. Jag känner det verkligen som att hela hockeyvärlden i högsta grad är inkluderande. Alla spelare är väldigt trevliga och det är bara en bra grupp killar, säger Colin Wilson.

Den här säsongen infördes SHL Pride Week i samarbete med Sportbladet.

Foto: Joe Mahoney / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE