Vädjar till fansen för att säkra stjärnorna

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik berglund i Djurgårdströjan.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Patrik berglund i Djurgårdströjan.

Patrik Berglund och Simon Bertilsson vill till Brynäs.

Men klubben behöver fansens hjälp för att ro värvningarna i hamn.

– Man kan tycka vad man vill om det, men för oss blev det ganska självklart att vi behövde ställa en fråga till fans och företag. Vi vill verkligen testa att göra det här tillsammans, säger klubbdirektören Michael Campese.

Brynäs IF är nära att säkra två tunga nyförvärv inför SHL-säsongen 2020–21.

Det handlar om forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.

Men de ekonomiska konsekvenser som nu följer i samband med coronapandemin gör att klubben nu tvingas ta hjälp av fansen för att kunna genomföra övergångarna.

Kontrakten ligger på bordet

Brynäs har nu startat en insamling där de vädjar till fansen att bidra med pengar till de båda värvningarna.

– Vi har ju en budget att förhålla oss till som är anpassad efter coronapandemin. Men så kom den här möjligheten – sent – till oss, säger klubbdirektör Michael Campese.

Och den möjligheten var svår att tacka nej till. De båda kontrakten ska redan vara klara, så nu är det bara den sista ekonomiska pusselbiten som ska läggas. Berglunds kontrakt ligger på två år, medan Bertilssons ligger på fyra.

– Överenskommelserna är färdiga, vi är naturligtvis överens. De vill jättegärna komma till oss, så vi får skyndsamt jobba vidare med det här, säger Campese och fortsätter:

Vill inte ta en för stor ekonomisk risk

– Man kan tycka vad man vill om det, men för oss blev det ganska självklart att vi behövde ställa en fråga till fans och företag. Vi vill verkligen testa att göra det här tillsammans.

Enligt klubbledningens bedömning kommer den här ekonomiska hjälpen göra att de båda värvningarna kommer kunna genomföras. Skulle affärerna ändå gå i stöpet kommer de pengar som kommit in till klubben att återbetalas.

– Jag tror såklart att vi kan lösa det här. Annars hade vi inte gjort det på det här sättet, säger Campese.

Missräkning för Djurgården

Beskedet innebär samtidigt ett bakslag för Djurgården. Klubben som Patrik Berglund tillhörde under den gångna säsongen. Forwardens kontrakt gick ut men Stockholmsklubben har varit väldigt angelägna om att knyta till sig 32-åringen fortsatt.

– Vi har haft en bra och ärlig dialog med Patrik, och vi vill fortfarande gärna se honom i DIF nästa säsong. Men samtidigt har vi meddelat att vi – givet den osäkerhet som råder – måste avvakta till september innan vi kan ta något beslut om ytterligare investeringar i spelartruppen, skriver Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson på SMS.

Osäkerheten ser alltså ut att fälla avgörandet, och mycket talar för att Brynäs snor åt sig anfallsstjärnan mitt framför näsan på Djurgårdarna.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Simon Bertilsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE