Lämnar NHL - för spel i Schweiz

avEmil Carlsvärd

Foto: TT

Marcus Krüger flyttar hem till Europa.

Efter åtta säsonger i NHL står det nu klart att Zürich blir nästa destination för svensken.

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Efter sex raka säsonger i Chicago Blackhawks trejdades Marcus Krüger motvilligt bort 2017 till Carolina Hurricanes. Väl där blev det en flopp, och efter bara en säsong trejdades den tidigare Djurgårdsspelaren först till Arizona Coyotes - utan att spela för laget - och därefter tillbaka till Blackhawks inför den förra säsongen.

Den 1 juli, efter att 29-åringens kontrakt med Chicago löpt ut, klev Marcus Krüger ut på den öppna marknaden i NHL. Nu står det dock klart att det inte blir någon fortsättning i Nordamerika för den VM-meriterade centern.

Får Grönborg som tränare

Schweiziska klubben Zürich, med tidigare svenska förbundskaptenen Rikard Grönborg som huvudtränare, gick nämligen ut under fredagseftermiddagen och presenterade Krüger som sitt senaste nyförvärv. På sin hemsida meddelar man att svensken kritat på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Han vet hur Rikard Grönborgs system fungerar från tiden i landslaget och han kommer att fungera som en mellanhand mellan tränarna och spelarna, säger Zürich sportchef Sven Leuenberger till klubbens hemsida.

Blir lagkamrat med svensken

Marcus Krüger hade ingen jättepoängstark säsong ifjol, då han endast noterades för tolv poäng (4+8) på 74 NHL-matcher med Chicago. I VM, som han var uttagen till, stod centern för tre poäng (2+1) på åtta matcher.

På sin meritlista från tiden i Nordamerika har Krüger två Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks (2013 och 2015).

I Zürich blir Krüger även lagkamrat med den före detta Frölundaspelaren Fredrik Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Zürich