Oshie tvåmålsskytt i NHL-toppmöte

avEmilia Cederholm, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Nick Wass/AP/TT
Washingtons T J Oshie firar ett av sina två mål mot Boston i NHL-ishockeyn.

Washingtons T J Oshie blev tvåmålsskytt mot Boston när NHL:s topplag möttes och stod för ett riktigt klassmål.

– Jag har inte sett det än, så jag vet inte. Jag kände mig rätt tursam, säger Oshie blygsamt enligt nhl.com.

Boston utökade sin förlustsvit, men tränaren Bruce Cassidy är ändå nöjd med lagets insats för trots att förlusten mot Washington (3–2) som är Bostons fjärde raka, ligger laget tvåa i tabellen – efter just Washington.

Och trots förlusten är Boston-tränaren Bruce Cassidy relativt nöjd.

– Vi är alla frustrerade. Men som tränare är jag nöjd med hur de 60 minuterna utspelade sig, jämfört med vissa andra kvällar. Vi är med i matchen, vi är där hela tiden. Vi kunde mycket enkelt ha vunnit. Två eller tre tillfällen var antagligen avgörande. Men vad gäller insatsen under hela matchen så tycker jag att vi närmar oss var vi vill vara, säger han till journalister efter matchen.

Drömavslut

Boston ledde i första perioden efter mål av David Pastrnak. Och det var nära att det blev 2–0. Patrice Bergeron petade in sin egen retur med knappt fem minuter kvar av första perioden. Men hemmalaget Washington hävdade offside och efter videgranskining dömdes målet bort.

I andra perioden kvitterade T J Oshie och tog sedan Washington till ledning med 2–1 efter ett riktigt läckert backhand-avslut.

– Jag har inte sett det än, så jag vet inte. Jag kände mig rätt tursam som fick med mig pucken där. Jag försökte bara få upp den, jag är glad at den gick in, säger Oshie enligt nhl.com.

Bostons Sean Kuraly kvitterade i början av tredje, men det räckte inte då Washington genom John Carlson efter en passning från Nicklas Bäckström knappt två minuter senare gjorde 3–2, vilket också blev matchens slutresultat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey