Nye NHL-svenskens första poäng

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

RALEIGH. Han debuterade i går.

Och i natt stod Lucas Wallmark för sin allra första NHL-poäng med Carolina Hurricanes.

– Det var kanske inte min snyggaste assist, men jag är väldigt glad över den, säger den 21-årige rookien från Umeå till Sportbladet efter 2-3-förlusten mot New York Islanders.

Joakim Nordström firar med Lucas Wallmark, till höger.
Joakim Nordström firar med Lucas Wallmark, till höger.

Lucas Wallmark har varit en av de allra bästa spelarna i Ulf Samuelssons Charlotte Checkers hela säsongen och leder den interna målligan, så det var inte alldeles oväntat att han förr eller senare skulle få chansen med Carolina i NHL.

Igår natt, mot New York Islanders i Barclays Center i Brooklyn, begick han  mycket riktigt sin NHL-debut – och i natt var det hemmapremiär i PNC Center i Raleigh mot samma Islanders.

Det gick bra. Den 21-årige Umeå-sonen, som tidigare spelat med Luleå och Skellefteå i SHL, assisterade till landsmannen Joakim Nordströms 1-0-mål – och hade åtminstone två enastående lägen att hänga egna baljor.

– Ja, det var väldigt nära. Synd det inte blev något, säger Lucas när ni träffar honom efteråt.

– Men för egen del är jag ändå rätt nöjd med den här matchen, även om det var väldigt synd att vi förlorade på övertid.  Det kändes mycket bättre än igår, jag kände mig mer bekväm ikväll. Mindre nervös. Assisten? Det var kanske inte min snyggaste men jag är väldigt glad över den.

Hyllas av coachen

Coachen Bill Peters är nöjd med sin nye svensk han också.

–  Vi visste att han varit en av de bästa i Charlotte och ikväll tycker jag han var väldigt bra här också. Ni kommer definitivt att få se honom mot Minnesota på torsdag också, meddelar han på presskonferensen. 

Det enda tråkiga är att Carolina i praktiken är avsågade och inte har så mycket att spela för.

– Ja, nej, man ska ju inte ge upp så länge det finns en chans, men det blir ju såklart extremt svårt att komma ikapp, säger Elias Lindholm, som gjorde sitt sjunde mål för säsongen under en soloräd mot Islanders.

– Vi får bara kriga på och göra så bra ifrån oss som vi kan.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!