Efter den otäcka skadan – kan vara tillbaka nästa vecka

HOCKEY

Carolina-målvakten Eddie Läck drabbades av en otäck smäll natten till tisdag när han blev pååkt av en Detroit-spelare.

Han blev liggande på isen och bars ut på bår – men nu kommer lugnande besked.

– Jag hoppas kunna börja åka skridskor i slutet av veckan och kanske spela i nästa vecka, säger Läck till Expressen.

1 av 3 | Foto: Gerry Broome / TT / NTB Scanpix

I förlängningen mellan Carolina Hurricanes och Detroit Red Wings åkte Carolina-målvakten Eddie Läck på en otäck smäll.

Det var när Detroits forward Andreas Athanasiou bröt in framför mål och tryckte in det avgörande målet som det blev en kollision mellan forwarden och Läck.

Läck blev liggande orörlig på isen i nästan tio minuter och tog sig mot nacken. Med stor försiktighet togs han om hand och fick en stabiliserande nackkrage, samtidigt som båda lagen stannade kvar på isen för att följa vad som hände, innan han på bår kunde föras till sjukhus.

– Jag hann bara tänka att "nu smäller det" och drog tillbaka benen i sista stund innan han rasade in i mig. Det gick så jäkla fort, så det var mer en reflex från min sida att jag ryggade tillbaka, säger han till Expressen.

Ingen hjärnskakning

Det befarades en allvarlig skada, men 29-åringen från Norrtälje kunde senare samma kväll Twittra ut att att läget verkade vara okej, och att han kunde lämna sjukhuset samma kväll.

Och det ser ut att vara så bra att han kan börja åka skridskor i slutet av veckan och vara tillbaka i spel redan nästa vecka.

– Jag genomgick det obligatoriska testet för hjärnskakningar och klarade det galant. Plus en del andra tester både den kvällen och under tisdagen, säger han till Expressen.

Även om Läck fortfarande är lite stel i nacken är det positiva besked för Carolina, som innan förlängningsförlusten mot Detroit hade fyra raka segrar med svensken i mål.

Ännu bättre besked för Läck själv som åkte på en hjärnskakning tidigare under säsongen och då missade två månaders spel.

ARTIKELN HANDLAR OM