Pettersson tvåmålsskytt – men Vancouver förlorade igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. I natt lossnade det äntligen för Elias Pettersson.

Han smackade in två mål – inklusive ett som räddade poäng när bara 38 sekunder återstod.

Men till slut blev likafullt ny förlust för Vancouver mot Winnipeg.

– Vi hade matchen i våra händer och lät den gå om intet, säger den svenske stjärnan efter 4-3-smällen.

Målproduktionen har ju inte varit Elias hoppats på under första fjärdedelen av årets grundserie, men som sagt – mot Winnipeg hemma i Rogers Arena i natt blev det lite islossning.

Först snärtade han in en backhand-retur från nära håll i slutet av första perioden och viktigast av allt: I ett powerplay med bara 38 sekunder kvar, när canuckerna låg under med 3-2, lyckades han äntligen plaska in ett av sina patenterade direktskott.

– Ja, jag är verkligen glad över det, säger den 22-årige medelpadingen när han talar med media efteråt.

– Det har varit ett antal matcher när jag träffat stolparna och klubban gått av så det kändes riktigt skönt att få in ett sådant skott. Särskilt som det innebar att vi kvitterade och fick en poäng.

Men inte två, dessvärre. Förlängningen hann inte pågå mer än 27 sekunder förrän Pierre-Luc Dubios – centern Jets trejdade till sig i utbyte mot Patrik Laine – avgjorde matchen.

Heta känslor från förra mötet

– Mm. Det var starkt att vi kom tillbaka från underläge och kvitterade i slutet, men vi hade själva ledning när tredje perioden började så jag känner att vi hade matchen i våra händer och lät den gå om intet, fortsätter Elias.

– Fast vi måste fortsätta vara positiva, ingenting bra kommer från negativism. Förhoppningsvis har vi den jobbigaste perioden bakom oss nu.

De heta känslorna från slutet av första mötet, när Jets-backen Derek Forbort gav sig på Nils Höglander, spillde över till inledningen även av nattens match. Redan efter två och en halv minut letade Zack MacEwen, en av Canucks mer bitiga pjäser, upp Forbort, kastade handskarna och gav igen för gammal ost.

Men med det föreföll konflikten vara överstökad.

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN