Svenskens storspel – Colorado till slutspel

Andre Burakovsky sänkte St Louis med två mål

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Colorado Avalanche säkrade en biljett till Stanley Cup-slutspelet i natt – tack vare Andre Burakovsky.

Han prickade in två mål i segermatchen mot St. Louis.

– Att vi är klara redan nu är ett kvitto på att vi har ett väldigt bra år, säger han till Sportbladet efter 4-2-segern. 

I praktiken har Avalanche, förstås varit klara för playoff en längre tid – vill man kan påstå att de varit bäst i ligan hela säsongen – men efter nattens triumf i Enterprise Center är biljetten till festen stämplad även formellt.

Fast tre veckor fortfarande återstår av grundserien.

– Ja, det är såklart kul. Det är som sagt ett kvitto på att vi har ett väldigt bra år och nu får vi ägna resten av serien åt att vässa formen inför det som kommer sedan, säger Andre Burakovsky på telefon från Missouri.

– Just ikväll var det skönt att se att ingen hade blivit rostig under vårt lilla uppehåll. Vi har ju inte varit mycket på is alls senaste veckan och vi pratade om det innan, att det var viktigt att vi stod för en stabil insats och inte begick några onödiga misstag.

Allra minst rostig var ”Burra” själv. Han prickade in två av målen – och är nu, med sammanlagt 14 fullträffar, delad trea i svenska målligan, bakom blott Mika Zibanejad och lagkamraten Gabriel Landeskog.

– Det är inte lätt att komma ikapp två såna giganter, skrockar han.

– Men, tja, det har gått bra och det är alltid roligt att bidra offensivt. Ikväll fick jag fina passningar, inte minst av ”Gabbe”. Jag var väldigt förvånad över att han faktiskt spelade pucken och sa det åt honom i omklädningsrummet (skratt).

Kapten Landeskog hade också assist på ytterligare ett mål.

Laddar Matchöversikt

Vancouver Canucks inledde i natt den serie a fyra matcher mot avhängda Ottawa under vilken det är tänkt att de ska jaga ikapp framförvarande lag i tabellen, men det blev tvärnit direkt.

De blev nollade på hemmaplan. 3-0 skrevs siffrorna till. Målvakten Matt Murray gjorde sin bästa match sedan han kom till klubben, stoppade 31 skott och höll alltså nollan.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!