Zibanejad suddenhjälte mot Buffalo

Publicerad 2021-04-02

NEW YORK. Mika Zibanejad fina form består.

I natt blev han övertidshjälte när New York Rangers gästade Buffalo.

– Det var roligt att få avgöra en sådan match, men framförallt är jag glad över att vi vann, säger den svenske stjärncentern till Sportbladet efter 3-2-triumfen.

Följ ämnen
NHL

Det tog som bekant sin lilla stund, men för en månad sedan började Mika Zibanejad så sakteliga hitta tillbaka till sitt magnifika spel från fjolåret och även om han förstås inte öser in poäng som i de två overkliga matcherna mot Philadelphia hela tiden fortsätter han glänsa praktiskt taget varje match.

Mot Sabres i Keybank Center i natt blev den 27-årige stockholmaren alltså sudden death-hjälte. 4.32 in i förlängningen kom han loss i ett två-mot-en-läge med Artemi Panarin, fick en passning i rätt läge och dammade in avgörande 3-2 bakom Dustin Tokarski.

– Jag hade som sagt Panarin med mig och då är det bara att se till att skaffa sig läge. Jag visste att passningen skulle komma och det gjorde den, säger han på telefon från Buffalo.

– Det var roligt att få avgöra en sådan match, men framförallt är jag glad över att vi vann. Det var väldigt viktigt för oss.

Mika Zibanejad

Det satt dock hårt åt. Sabres, som ju äntligen bröt sin arton matcher långa förlustsvit i går natt, var bra med i fajten och lyckades kvittera när bara fyra sekunder återstod av ordinarie matchtid.

– Det är ju fortfarande NHL, det finns många duktiga spelare i det laget och jag tyckte de var bra redan när vi mötte dem i New York nyligen. Det är dock lätt hänt att man slappnar av såna här gånger och tror att det ska ordna sig av sig självt och i första perioden hände nog det, då var de bättre, fortsätter Mika.

– Men i andra och tredje tycker jag vi började spela som vi ska och tog över och till slut vann vi rättvist. Det var lite surt att de fick den sena kvittera så sent. Fast till slut gjorde det ju ingenting.

Rangers har nu bara tre poäng upp till Boston på sista slutspelsplatsen i East-division – men med tre matcher fler spelade.

Sabres 1-0-mål i första perioden gjordes av Rasmus Asplund. Det var hans tredje fullträff för säsongen.

Zibanejads målform håller i sig, inatt avgjorde han mot Buffalo