Klubbikon gör comeback i Modo

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

38-åringen Per-Åge Skröder är tillbaka i Modo Hockey.
Ikonen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Per-Åge tillför rutin, kraft, målskytte, aggressivitet och ett starkt ledarskap, säger Modos huvudtränare Andreas Johansson.

Legendaren och nummer 10, Per-Åge Skröder har gjort nästan 600 matcher i Modo.
Han var med och vann SM-guld med föreningen 2006/07, men var också med och när klubben förra året tog klivet ner i Hockeyallsvenskan.

Ansluter vid rätt tidpunkt

Skröder har spelat en match i MODO Hockey tidigare under säsongen, men mestadels representerat Örnsköldsvik Hockey i Hockeyettan, och moderklubben Sparta Sarpsborg i 15 matcher.
– Han har spelat ett antal matcher redan, bland annat en match med oss, vilket är positivt då han är inne i grejerna. Nu ska han komma i fas både matchmässigt och träningsmässigt tillsammans med oss, säger Andreas Johansson till Modos hemsida och avslutar:
– Skröder ansluter bra rent tidsmässigt då det ger honom möjlighet att träna över helgerna och det var även en viktig del att få honom i spel i de tre matcherna som väntar innan det korta juluppehållet.

Hinner bli spelklar ikväll

Just nu pågår pappersarbete för att få Per-Åge Skröder spelklar till kvällens match mot IK Pantern, skriver klubben.
När Skröder gör sin match nummer 576, tangerar han därmed Lars Janssons sjätteplats i mest spelade matcher i föreningen.

ARTIKELN HANDLAR OM