Ohotad NHL-kung: ”Otroligt bra”

avPer Bjurman

Foto: TT

NEW YORK. Erik Karlsson är ohotad svensk NHL-kung.

Han stod för två nya assist när Ottawa i natt körde över New York Islanders och rycker därmed i toppen av den blågula poängligan.

– Det var en otroligt skön vinst, säger den 26-årige smålänningen till Sportbladet efter 6–2-knocken.

Det kan nog slås fast nu: 

Får han bara vara hel och frisk har Erik Karlsson ytterligare en Norris Trophy-värdig säsong på lut.

Efter nattens två assist i Brooklyn är han uppe i sammanlagt sju mål och 23 assist på 32 matcher, vilket nästan är en poäng per match i snitt – samma otroliga facit som han stannade på under fjolårssäsongen.

”Otroligt bra”

Det betyder att ”King Karl”, som de kallar honom i den kanadensiska huvudstaden,  delar ledningen i backarnas poängliga med Brent Burns – och att han leder den svenska, med tre poängs marginal ner till Nicklas Bäckström och Alexander Wennberg.

Själv är han framförallt glad över att Senators lyckades vinna så klart mot Islanders – trots att de tappade en 2–0-ledning i andra perioden.

– Det var en skön match, säger han.

– Jag tycker vi startade riktigt bra och när dom tryckte tillbaka så lyckades vi ta tillbaka det direkt och det känns otroligt bra.

▪▪▪

Serieledande Chicago Blackhawks verkar oslagbara just nu.

Trots att de hade en tung match mot St. Louis från  lördagskvällen i benen slog de även starka San Jose Sharks med klara 4–1 hemma i United Center i natt.

Därmed bärgade de femte raka segern.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL