Backtalangen fortsätter i Luleå

avSimon Sjöstrand

Foto: PETER SKAUGVOLD, BILDBYRÅN

Genombrott i SHL i vinter.

Nu har Pontus Själin kritat på ett nytt tvåårskontrakt med Luleå Hockey.

– Jag har haft en bra utveckling och vill fortsätta i en förening som vill vinna guld, säger den 20-årige backen på klubbens hemsida.

Han blev värvad från Leksand inför förra säsongen, men har fått sitt genombrott i SHL den här säsongen.

Han hann spela 18 matcher, göra sitt första (och hittills enda) mål mot Rögle borta, innan han blev knäskadad i slutet av november.

Nu är Pontus Själin på väg tillbaka och har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Luleå Hockey.

”Precis vad jag strävar efter”

– Det känns jättebra att få vara kvar i Luleå Hockey som är en förening som brinner för hockeyn och som samtidigt har både fans och en stad som står bakom en. Jag tycker att jag haft en bra utveckling så här långt och vill fortsätta på den i en förening som vill framåt och som vill vinna guld – vilket är precis samma saker som jag själv strävar efter, säger Själin till klubbens hemsida.

Själin är, enligt klubben, ”så gott som spelklar efter en månads rehabilitering” och kan komma att spela mot Brynäs i morgon fredag.

– Innan vi drog iväg på turnén var han väldigt positiv. Jag har inte hunnit prata med honom i dag, men han kan eventuellt vara aktuell. Vi har några som är frågetecken så vi får se hur det blir, säger Luleå-tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD.

Kontraktet gäller fram till och med säsongen 2018/2019.

ARTIKELN HANDLAR OM