AVSLÖJAR: Axel Andersson lämnar Djurgården för Brynäs

Publicerad 2024-05-29

Axel Andersson, 24, har bestämt sig. 

Enligt uppgifter till Sportbladet lämnar han Djurgården och är muntligt överens med Brynäs. 

Väl under onsdagseftermiddagen bekräftades också backens flytt till Gävle.

Följ ämnen
Brynäs IF

Redan i vintras kunde Sportbladet rapportera om det stora SHL-intresset för den högerfattade backen. Då fanns uppgifter om att Rögle var i förarsätet. 

Det blev aldrig någon övergång och ett tag talade mycket för att den spelskicklige backen skulle bli kvar i Djurgården. 

Nya sportchefen Niklas Wikegård såg Andersson som en viktig del i lagbygget. 

Men de senaste veckorna har intresset från SHL-klubbarna tagit rejäl fart. 

Expressen var först att rapportera om att  Skellefteå och Brynäs var de hetaste kandidaterna. Nu har Axel Andersson bestämt sig. 

Har bestämt sig för spel i Brynäs

Under onsdagen kan Sportbladet avslöja att han var muntligt överens med Brynäs och kommer att skriva på ett kontrakt med Gävleklubben, förutsatt att det inte skulle uppstå några bakslag på läkarundersökning.

Väl under onsdagseftermiddagen bekräftade även Brynäs att Andersson är klar för spel med dem i SHL kommande säsong i och med ett påskrivet tvåårsavtal.

– Det ska bli riktigt motiverande att få komma till Brynäs och spela i SHL. Det klubben och Johan Alcén presenterade kändes riktigt bra på en gång och helt rätt för mig. Jag har bara en bra känsla inför detta och vart klubben är på väg och ser verkligen fram emot att starta igång med mina nya lagkamrater, säger han.

Axel Andersson kom till Djurgården efter två säsonger i AHL. Han fick stort förtroende den gångna säsongen, snittade med drygt 22 minuter, klart mest istid i laget, och svarade för 17 poäng på 40 matcher.

Sportbladet kunde redan i samband med den sista matchen mot Djurgården berätta att Christian Djoos var på väg hem till Brynäs, trots ett år kvar på kontraktet.