Skadesmäll inför heta SHL-matchen

Foto: Stefan Jerrevång/TT
Libor Hudacek
HOCKEY

ÖREBRO. Den här lördagskvällen väntar en het SHL-match i Behrn Arena.

Hemmalaget Örebro har åkt på tuffa bakslag inför nedsläpp när Färjestad kommer på besök.

Nyckelspelarna Libor Hudacek och Daine Todd saknas på grund av nyuppkomna skador.

Det är två av SHL:s allra formstarkaste lag som möts i Behrn Arena, både Örebro och Färjestad har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det är ett möte av derbykaraktär då det är en dryg timmes bilresa längs E18 mellan städerna, och det kommer att bli slutsålt i arenan.

I Örebro är stjärncentern Joakim Andersson tillbaka efter att ha vilat som en säkerhetsåtgärd vid 6–2-segern mot HV71 i Kinnarps Arena i torsdags, och succémålvakten Eero Kilpeläinen är tillbaka mellan stolparna i stället för Axel Brage.

Däremot har både Libor Hudacek och Daine Todd dragit på sig axelskador.

– Hudacek har känning i en axel, det är för tidigt att säga hur allvarligt det är. Vi måste se mer, men jag tror inte att det ska vara någon större fara utan vi måste vila honom i dag helt enkelt, säger Örebro-tränaren Niklas Sundblad.

Daine Todd åkte på en smäll på nyckelbenet i sista perioden mot HV71, kanandensaren föll olyckligt mot sargen efter att kört ihop med Mattias Tedenby. Han blir borta i en månad på grund av skada på nyckelbensleden.

14 poäng på tre matcher

Rivige Libor Hudacek är Örebros mest utpräglade stjärna och har tillsammans med Marcus Weinstock gjort 14 poäng på de tre senaste matcherna, rutinerade Daine Todd är en offensivt viktig back.

Nu går Kalle Olsson in som forward i kedjan tillsammans med Joakim Andersson och Marcus Weinstock.

Örebro har tidigare den här säsongen varit befriade från betydande skador bortsett från problemen som har förföljt Joakim Andersson.

Från Färjestad rapporteras inga nya avbräck jämfört med tidigare.

Sportbladet var på plats på Örebros värmning i hallen på lördagsförmiddagen, ett mäktigt tifo över alla läktarna är att vänta i kväll.

Totalt spelas fem SHL-matcher den här oktoberlördagen, nedsläpp i Behrn Arena är klockan 18.00.

Häng med i Sportbladets liverapport på sajten med uppsnack och alla line ups från alla matcher från ungefär klockan 14.15.

Emojifemman, vecka 42 00:57
ARTIKELN HANDLAR OM