”Extra speciellt när vi möter dem”

HOCKEY

NEW YORK. Patric Hörnqvist åkte till New York under All Star-uppehållet – och fick tydligen ny energi i storstadsvimlet, 

Han gjorde två mål när Pittsburgh återvände i tjänstgöring i natt – mot gamla kompisarna i Nashville.

– Det är alltid roligt att göra mål men extra speciellt när vi möter dom, säger en nöjd ”Bengan” till Sportbladet efter 4–2-segern.

Foto: TT

Merparten av de NHL-stjärnor som inte var uttagna till All Star-jippot i Los Angeles den gångna helgen passade istället på att fira mini-semester och Patric Hörnqvist åkte alltså till New York 

– Ja, vi tillbringade ett par dygn där tillsammans med vänner som hade flugit in från Sverige. Det är en inspirerande plats, man blir imponerad varje gång man kommer dit, berättar han på telefon från västra Pennsylvania.

”Gör inte så ofta”

Och inspirationen följe tydligen med hem, för ”Bengan” var strålande och blev tvåmålsskytt när Pittsburgh i natt startade om hemma mot Nashville i natt.

Först satte han säsongens trettonde fullträff den så kallade köksvägen i mitten av andra perioden.

– Ja, såna gör jag inte så ofta, men jag hade bra fart när jag fick pucken bakom kassen och tänkte att det var värt att testa och jag lyckades nog lura Pekka (Rinne) lite grann där, säger han.

”Extra speciellt”

I ett powerplay några minuter senare gjorde den förre Nashville-spelare ett mer typiskt Hörnqvist mål på de gamla kompisarna. Han fick tag i en studsande precis framför kassen och bara svepte in den.

– Det är alltid roligt att göra mål men helt klart extra speciellt när vi möter Nashville, konstaterar han.

Pingvinerna vann till slut med 4–2 och gjorde det enligt Herr Hörnqvist helt välförtjänt.

– De hade övertaget i första perioden, men i andra och tredje tyckte jag vi tog över helt, säger han.

Calle Järnkrok gjorde det ena av Predators mål och spelade fram till det andra, medan Carl Hagelin tog sig in i protokollet med en assist för hemmalaget.

ARTIKELN HANDLAR OM