”På bortaplan är det vi mot världen”

avPer Bjurman

WASHINGTON. De älskar när åskan går till deras ära hemma i borgen på Strippen.

Men de gyllene riddarna har inte heller något emot den direkt fientliga stämning som väntar dem under finalmatcherna i Washington.

– Nej, på bortaplan är det vi mot världen. Det gillar vi, säger William Karlsson.

De två inledande Stanley Cup-finalerna i T-Mobile Arena i Las Vegas hade sådan magnifik inramning att till och med gästerna från huvudstaden applåderade.

Samtidigt har de lite diskret påpekat att det kan bli åka av även i Washington.

– Det är fantastisk stämning i Vegas, även vi som bortaspelare gillar verkligen att spela där. Men vi har också rätt högljudda fans, vänta ska ni få se, har det hetat.

Kort sagt:
Det kommer bli ett satans liv även i Capital One Arena – där fansen väntat i två decennier på att få sitt lag i final.

Men den som tror att det skrämmer Golden Knights från Vegas känner dem inte särskilt väl.

Starka även på bortaplan

De älskar det sjövilda stödet på hemmais, men är bevisligen också förtjusta i den hätska bortaatmosfären, för de har vunnit sex av åtta fajter bakom fiendes linjer tidigare under årets playoff.

– Ja, det är en annan känsla att spela på bortaplan. Det blir lite vi mot världen och det gillar vi. Den attityden har gynnat oss hela säsongen, säger William Karlsson medan han tuggar i sig lite brysselkål (!) efter lagets första träning i den så kallade Betongbunkern i huvudstaden.

– Och nu i slutspelet håller jag helt med om att vi varit väldigt bra i bortamatcherna. Vi liksom kopplar bort allt runtomkring och bara kör.

Just Washington och Capital One Arena känner ”Wild Bill” för egen del väl; han spelade ju några säsonger med Capitals divisionsrival Columbus Blue Jackets och var ofta på besök då.

– Mm, jag gillar att spela här. Det är en rolig arena. Men det är svårt också. Washington har alltid varit en tuff motståndare och jag räknar verkligen inte med att det blir mindre tufft nu, säger han.

Ska spela enklare

Särskilt tufft blir det om Knights inte spelar bättre än i förlustmatchen i onsdags.

– Jag tyckte vi började bra då också, första tio-tolv minuterna är vi det bättre laget. Sedan fick de ett mål och tog över lite. Vi började slarva för mycket och tappade det lite, fortsätter ”Wild Bill”.

– Så som helhet är vi inte nöjda, särkilt inte vi i vår kedja. Vi spelade lite för krångligt. Om vi gör det lite enklare nu och jagar deras backar mer frenetiskt ska det nog kunna bli bra igen.

Dessutom vet ju Williams:

Knights är aldrig helt borta när de är borta…

Foto: Bildbyrån

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL