Laines historiska mål i slutspelet: ”Overkligt”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Finsk dynamit smäller högt i Stanley Cup-slutspelet också.

Patrik Laine gjorde mål direkt i sin första playoff-match i natt – varefter decibelnivån i Bell MTS Place i Winnipeg uppmättes till 108.9 decibel.

– En overklig upplevelse, säger den blåvita superstjärnan efter Winnipegs inledande 3-2-seger mot Minnesota.

Det var dukat för tidernas fest i hockeygalna Winnipeg i natt.

Samtliga 15 300 åskådare i tajta, intima Bell MTS Place hade klätt sig i vitt och redan när hemmahjältarna Jets kom ut på isen för första matchen i serien mot Minnesota Wild lät det som att de skulle skrika hål i väggarna.

– Det var en rätt overklig upplevelse att göra entré ikväll. Verkligen häftigt. Jag tycker rentav det är svårt att beskriva känslorna i det ögonblicket , säger Patrik Laine, som alltså begick Stanley Cup-debut med öppningsduellen mot Wild, till klubbens hemsida.

1 av 4 | Foto: James Carey Lauder / X02835

”Stället exploderade ju”

Det skulle dock bli ännu värre.

När den 19-årige finländaren med det episka skägget knappa fem minuter in i tredje perioden medelst ett karaktäristiskt mördarskott mitt i slottet kvitterade till 2-2 brast alla fördämningar.

Enligt lokal media uppmättes decibelnivån på jublet ögonblicket efter till osannolika 108.9.

– Ett mål är alltid ett mål, men det kändes nog lite mer speciellt än andra jag gjort. Jag menar, stället bara exploderade ju, fortsätter superstjärnan från Tammerfors.

Historiskt mål

12.47 in i tredje såg backen Joe Morrow till att ge Jets ledningen med 3-2 också – och den stod sig slutakten ut.

– Det säger något att det inte bekommer oss att vi hamnar i underläge i en sån här match. Det här är ett speciellt lag, vi är verkligen bra, konstaterar Laine.

Laine skrev dessutom NHL-historia som den yngste finländske spelaren (19 år och 357 dagar) någonsin att göra mål i slutspelet, och passerade Hannu Virta i historieböckerna, enligt nhl.com.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL