”Det är ett skitgäng”

HOCKEY

Jonas Liwing sågar sin förra klubb: Jag har inga känslor för Djurgården

Foto: Efter två raka derbyförluster jagar Hardy Nilssons Djurgården revansch i kväll. Och för Jonas Liwing i AIK gäller bara en sak: seger mot ”skitgänget” han spelat i.

AIK:s Jonas Liwing, 27, har ett förflutet i Djurgården.

I dag har han inget till övers för sin förra klubb.

– Jag skiter fullständigt i den klubben, säger han inför derbyt.

Foto: Jonas Liwing gillar inte Djurgården.

Backen Jonas Liwing spelade i AIK redan som junior, men när han 2005 – efter en ettårig utflykt till Oskarshamn – återvände till Stockholm föll valet på Djurgården.

– Att jag hamnade i Djurgården var mest för att det var en chans att få spela i elitserien, säger Liwing som redan efter en och en halv säsong lämnade klubben på grund av en schism med dåvarande tränaren Hans Särkijärvi.

– Äh, det där har jag lagt bakom mig. Det funkade inte där och nu är jag jätteglad att AIK är i elitserien, så jag får spela i den klubb jag vill spela i.

”Förträngt det helt”

I en intervju på AIK:s hemsida får Liwing frågan vad han tycker är skillnaden mot senast han spelade i elitserien.

Svaret är en kraftig sågning av Djurgården:

– Ingen aning, jag har förträngt det helt. Jag kommer inte ens ihåg vilket lag jag spelade i, bara att det var något skitgäng.

När Sportbladet ber Liwing att utveckla sin relation till Djurgården säger han:

– Som spelare är det lite mer hatkänslor mot Djurgården. Men jag skiter fullständigt i den klubben. Jag har inga känslor för Djurgården överhuvudtaget. Jag ska göra allt för att AIK ska vinna.

Ridderwall skrattar

Varför har ni vunnit tidigare?

– Vi har haft en bättre game plan och varit lite hetare.

Djurgårdens målvakt Stefan Ridderwall, 22, bara skrattar när han hör Jonas Liwings utspel:

– Det ska bli skönt att få knäppa AIK på näsan. De kan snacka hur mycket de vill, så kan de lira i kvalserien sen när vi lirar slutspel. Det blir jättebra.

”Har njutit”

Johannes Salmonsson, 24, som också har ett förflutet i Djurgården (2003–05), tror att hans gamla klubb är revanschsuget:

– Vi har njutit av situationen medan de har blivit uppstressade. Nu måste de vara mer taggade efter två raka torsk. Jag tror att det kommer bli hårdare och grinigare i det här derbyt än tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM