Toronto har häng efter tung seger

HOCKEY

Slutspelsdrömmen lever: ”Vi är med i racet igen”

NEW YORK. För bara någon månad sedan var de helt uträknade.

Men nu, när ledningen bytt bort några av lagets bästa spelare, är Toronto Maple Leafs helt plötsligt med i streckstriden i öst.

Efter nattens blytunga bortaseger mot klassiska antagonisten Montreal har de bara fyra poäng upp till åttondeplats.

– Ja, nu är vi officiellt med i racet och det vore otroligt roligt om vi fixade det. Men vi tar inte ut något i förskott, säger Fredrik Sjöström till Sportbladet efter 5-4-triumfen.

Foto: REUTERS SCANPIX SWEDEN
Toronto Maple Leafs keeper James Reimer gratuleras av lagkamraten Mike Komisarek efter segern mot Montreal Canadiens.

Ingenting är någonsin logiskt när det gäller Toronto Maple Leafs.

När truppen fram till senaste månadsskiftet var full av aktade namn fungerade ingenting.

Men när general managern Brian Burke nu trejdat Francois Buchemin till Anaheim, Kris Versteeg till Philadelphia och Tomas Kaberle till Boston – och dessutom petat Jean-Sebastien Giguere och ”Monstret” Gustavsson till förmån för tredjemålvakten James Reimer – är de plötsligt heta som bastuaggregat.

Segern mot Montreal i Bell Center i natt var den åttonde på de senaste tio matcherna.

– Ja, det är lite konstigt, jag vet inte riktigt vad som hänt, säger Fredrik Sjöström när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men framförallt handlar det om att några av killarna börjat göra mål, och särskilt då vår superstar Phil Kessel. Han är ruggigt vass just nu. Men vi har också blivit bättre defensivt och spelar mycket tajtare.

Effekten:

Leafs passerade i natt Atlanta i tabellen, ligger på tiondeplats och har bara fyra poäng upp till Carolina på andra sidan slutspelsstrecket.

– Ja, vi är officiellt med i racet nu och med tanke på att vi, med all rätt, var helt uträknade före All Star-uppehållet är det rätt fantastiskt. Det blir så jäkla mycket roligare att spela när det gäller nånting, säger ”Shoey”.

Kan de fullborda skrällen och de facto ta sig till playoff?

– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att klara det, men tar verkligen ut något i förskott. Det blir stenhårt framöver, varenda match är livsviktig nu. Det vore dock otroligt roligt om det gick, menar Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL