Umicevics första mål för Malmö

HOCKEY

Almtuna pressade Malmö - men Johan Silwerplatz fick ändå se sitt lag bli nollade när han debuterade i sin nya roll som huvudtränare.

Dragan Umicevic fastställde slutresultatet till 3-0 med sitt första mål i Malmö-tröjan.

- Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, säger Johan Silwerplatz.

I måndags fick Bobo Simensen sparken från Almtuna på grund av att spelarna saknade förtroende för hans sätt att leda laget.

I kväll mot Malmö gjorde den tidigare assisterande tränaren Johan Silwerplatz debut i sin nya roll som huvudtränare med en grymt taggad spelartrupp bakom sig.

Malmö gick ifrån

Malmö tog ledningen genom Stefan Lassen, men Almtuna skapade flera lägen att kvittera. Bland annat hade Kim Lennhammer och Fredrik Vestberg var sitt skott i stolpen.

- Hade vi fått utdelning på våra chanser i de två första perioderna hade det varit en helt annat match inför tredje, säger Johan Silwerplatz.

I stället såg Malmö ut att gå ifrån till en tvåmålsledning efter knappt åtta minuter av slutperioden, men Ivan Cierniks fullträff dömdes bort på grund av spark till stora protester från Malmö.

Umicevic satte 3-0

Men det spelade mindre roll.

Almtuna på tionde plats

I slutminuterna spelade Linus Klasen fram till Morten Green som satte 2-0 och i tom bur spikade nyförvärvet Dragan Umicevic fast slutresultatet till 3-0 med sitt första mål i Malmös tröja.

- Det känns lite surt, det gör det. Men jag är väldigt nöjd med inställningen killarna visade och deras vilja att verkligen vara där. Både jag och Marcus (Ragnarsson, assisterande tränare) är väldigt nöjda med det, säger Silwerplatz, som inte planerar några större förändringar som ny huvudansvarig:

- Nej, vi kommer att köra på. I så fall blir det någon liten förändringar bara. Fortsätter killarna som i dag kommer det här att bli bra.

Malmö ligger på tredje plats i hockeyallsvenskan med 29 poäng på 13 matcher. Almtuna innehar, trots förlusten, fortsatt tiondeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM