Avgjorde – efter ny huvudtackling

HOCKEY

”Hoppar in i tacklingen”

Johan Jonsson är det senaste offret för huvudtacklingarna i elitserien.

Som om det inte var nog avgjorde Färjestad matchen, som slutade 4-1, mot Växjö med en man mindre efter att Marcus Paulsson visats ut för smällen.

– Han hoppar in i tacklingen, säger experten Arto Blomsten i Canal Plus.

Debatten om farliga tacklingarna mot huvudet har varit intensiv under de senaste veckorna. Nu har experter, åskådare, spelare och disciplinnämnden en ny smäll att diskutera.

”Lyfter från isen”

Marcus Paulsson fick matchstraff efter att ha tacklat Växjös Johan Jonsson. Färjestads 27-åring hoppade in i smällen som tog illa mot huvudet på Jonsson.

– Innan han tacklar hoppar han och lyfter från isen med båda skridskorna. Han åker för tackling mot huvudet och jag är beredd att hålla med i det här fallet, säger experten Arto Blomsten i Canal Plus.

Kontrade in 3-0

Som om inte det var nog tungt för Växjö avgjorde Färjestad matchen under det fem minuter långa spelet med en man mindre på isen. Patrik Lundh utnyttjade en kontring två mot en när han tryckte in ett slagskott till 3-0 på pass från Fredrik Sjöström.

Sedan tvingades dessutom Växjös Anders Eriksson kliva av med en befarad axelskada. Steve Saviano reducerade till 1-3 men det var lite tröst för hemmalaget som föll mot förra krislaget Färjestad med 1-4.

– Vi gör en medioker insats. Varför vet jag inte men vi möter ett bra lag i dag, säger Växjös tränare Janne Karlsson i Canal Plus.

Segern är FBK:s tredje raka.

ARTIKELN HANDLAR OM