Hattrick av Linus Klasen

HOCKEY

Stjärnan har gjort mål i tre raka matcher

Kraven på stjärnan, lagkaptenen och förre landslagsspelaren Linus Klasen är enorma i Malmö.

Och mot Borås visade han klassen med ett hattrick i 4-2-segern.

Det var faktiskt mitt första hattrick på professionell nivå, säger matchvinnaren.

Alla har krävt mer av stjärnvärvningen Linus Klasen, trots att han inför mötet med Borås hade gjort fyra mål och 15 poäng på elva matcher.

Han har kallats loj, slö och nonchalant på isen.

– Jag vet att det finns mer att kräma ur både mig själv och laget. Det handlar om små saker, som att ta lite fler skott, kämpa lite mer, men det kommer. Jag jobbar på och kommer mer och mer, säger Klasen.

I mötet med Borås visade 25-åringen delar av sin klass när han sköt tre av målen i 4-2-segern.

Och det var inte vilka mål som helst.

Vid 1-1 vandrade Klasen in från vänstra tekningscirkeln och slagskottade in pucken efter en effektiv målvaktsskymning av Tomas Kollar.

Vid 2-1 gick pucken på ett pärlband från Robert Carlsson till Alexander Barta och till slut till Linus Klasen som kunde sprätta in 2-1 i tom bur.

Och vid 4-2, det snyggaste av alla, gjorde Klasen en dragning vid förlängd mållinje, fick ut Magnus Åkerlund, och rundade sedan honom bakom förlängd mållinje innan han föste in pucken.

– Två gubbar stack upp på Tim Heed och Åkerlund var långt ut i kassen, så jag fejkade en passning, klev runt och försökte trä in pucken. Det gick vägen, säger Klasen som därmed gjorde sitt första hattrick i elitkarriären.

– Ja, så är det faktiskt. Jag är här för att göra mål och assist, men jag kan inte säga att jag visat allt jag kan än. Nu följde jag bara med strömmen, ”go with the flow”, och det var skönt att äntligen få göra ett hattrick.

De tre målen innebär att Klasen – som så sent som ifjol fick lira några NHL-matcher med Nashville Predators – har gjort mål i tre raka matcher och totalt 18 poäng på tolv matcher.

Malmö inkasserade andra trepoängaren på de fem senaste matcherna och befäste tredjeplatsen i tabellen.

– Det är okej, men det finns mycket som vi kan göra bättre. Idag straffar vi Borås med vårt power play, och för oss handlade det bara om att hitta en väg för att vinna, och det gjorde vi, menar Klasen.

ARTIKELN HANDLAR OM