Enström hyllades av motståndarmålvakten

HOCKEY

NEW YORK. Tobias Enström är i ruggig form.

Han prickade in två mål när Atlanta i natt besegrade Boston – och får efteråt beröm av motståndarmålvakten!

– Enström är verkligen bra på att gömma sig bakom de som täcker när han skjuter. Det är en alldeles särskild talang, säger stjärnan Tim Thomas.

Foto: Tobias Enström i färd med att sätta ett av sina två mål mot Boston.

Eftersom han leder backarnas poängliga är Dustin Byfuglien den ”D-man” i Atlanta som får det mesta av uppmärksamheten.

Men den lille svensk som ”Big Buf” bildar backpar med har i princip lika stor del i sydstatslagets överraskande framgångar den här säsongen – och det visade han med eftertryck mot Boston i natt.

Tobias Enström gjorde båda Atlantas spelmål – med påfallande lösa, men välriktade skott – i det som till slut blev en straffvinst med 3–2 hemma i Phillips Arena.

”Man ser ingenting”

Knäckande för Boston-målvakten Tim Thomas kan tyckas, men ligans bäste keeper är imponerad av den kortväxte svensken.

– Enström är verkligen bra på att gömma sig bakom de som täcker när han skjuter. Det är en alldeles särskild talang, säger han till nhl.com

– Vissa kvällar blir det inte så mycket för han skjuter inte hårt och motståndarbackarna kan ta hand om puckarna, men när han får chansen att utnyttja ”screens” som ikväll, då är han livsfarlig. Man ser ingenting som målvakt.

Målen var Tobias sjätte respektive sjunde för säsongen och han har nu samlat på sig sammanlagt 31 poäng. Därmed cementerar han sin fjärdeplats i backarnas poängliga, strax bakom topptrion Byfuglien, Nicklas Lidström och Kris Letang.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL