Föll - trots åtta svenskpoäng

HOCKEY

Sedinarnas storspel räckte inte: ”När vi verkligen behövde sätta den gick det inte”

PHILADELPHIA. Daniel och Henrik Sedin spelade tidvis bländade i Vancouvers vilda tungsviktsmöte med Philadelphia i natt.

Men för många av lagkamraterna hade en mindre lyckad kväll, så det blev ändå stryk med 5-4.

– Fast medan vi kanske inte förtjänade att vinna i Columbus häromkvällen tycker jag vi borde gjort det i den här matchen, säger Daniel till Sportbladet efter slutsignalen.

Det blev en rätt underlig vilda västern-fajt mellan förlorarna i den senaste två Stanley Cup-finalerna i Wells Fargo Center i natt.

Vancouver började med att dra på sig fyra utvisningar under de första tio minuterna – och hamnade förstås i underläge.

– Ja, det var ingen bra start. Vi kom inte alls in i matchen. Man kan inte ta så många utvisningar, men det händer för att vi inte är tillräckligt skärpta från start, säger Daniel Sedin när vi träffar honom i omklädningsrummet.

Svenskt samarbete

Vad det led blev började gästerna dock uppträda mer disciplinerat och framförallt bröderna Sedin kunde etablera lite mer tryck framåt.

Tvillingarna såg också till att det blev jämnare i målprotokollet. De låg till exempel bakom en bländade powerplay-reducering som landsmannen Mikael Samuelsson kunde snärta in och de gjorde sedan varsitt eget mål, varav Daniels – också i ett powerplay – var så snyggt att hockeygudarna bör ha gått ner på knä.

Men eftersom backarna fortsatte spela slarvigt hjälpte det inte. Varje gång Vancouver gjorde ett mål kunde Flyers – med en inspirerad Jaromir Jagr i spetsen – svara med ett nytt.

– Det var lite frustrerande att de fick komma igen hela tiden, kommentarer ”Danne”.

– Men jag tycker ändå vi spelade bra. Medan vi kanske inte förtjänade att vinna i Columbus häromdagen tycker jag nog att vi borde gjort det idag. Framförallt såg det lovande ut i powerplay emellanåt.

Zäta och Lidas nästa

Ja, utom under sista halvan av sista perioden. Då, vid ställningen 5-4, drog hemmaspelarna på sig utvisning på utvisning, men Canucks kunde inte utnyttja möjligheten.

– Nej, när vi verkligen behövde sätta den gick det inte, så det känns ju lite surt.

Vancouver flög direkt efter Flyers-matchen vidare till Detroit för ett möte med  Red Wings kommande natt.

– Det ska bli kul, det är alltid inspirerande att möta ”Zäta” och ”Lidas” och de andra. Det är några av världens bästa spelare, säger Daniel Sedin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL