”Snöängel av ren mästarklass!”

Alfredsson ”rånades” av makalös räddning

Pittsburghs Marc-Andre Fleury tillhör den absoluta toppen av NHL:s straffspecialister bland målvakterna.

Här visar han varför med en otrolig ’hjulnings-räddning’ på Daniel Alfredssons straff i Penguins 4–3-seger.

Pittsburgh och Detroit kan mycket väl få mötas i första rundan när Stanley Cup-slutspelet brakar loss den 16 april. Synd bara att inga matcher där avgörs i straffläggning.

Det var nämligen Marc-Andre Fleurys spektakulära räddning på Daniel Alfredsson som tog mest av uppmärksamheten i den straffläggning som Jussi Jokinen till slut gjorde enda målet i.

Alfredsson fintade bort Fleury och skulle mer eller mindre bara lägga in en backhand i det öppna målet, när Fleury gjorde en sanslös rullning på ryggen och i sista stund nöp fast pucken med baksidan (!) av plockhandsken mot isen.

– Wow! Vilken artistisk räddning, vrålade kommentatorerna den ene kommentatorn.

– En snöängel av ren mästarklass, konstaterade den andre.

”Svårt lag att spela mot”

Men straffmissen sved nog inte jättemycket för Alfredsson och Detroit som bara behövde en poäng för att clincha en plats i slutspelet för 23:e säsongen i rad.

– Jag gillar sättet som vi spelar på. Vi kommer möta antingen Pittsburgh eller Boston, två riktigt starka lag, men vi spelar bra. Vi kommer inte vara favoriter men vi kommer fortsätta göra vad vi gjort hela året och det är att gå ut där och ge allt, säger veteranen ’Alfie’ som nu kan börja ladda för ännu ett slutspel där svensklaget nu hoppas få tillbaka både Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson från skador.

”Spelar ingen roll vilka vi möter”

Jokinen som fick dela hjälterollen med Fleury passade på att hylla sin målvakt.

– De är ett riktigt svårt lag att spela mot och vi måste spela bättre. Vi har visserligen Fleury där bak och det spelar ingen roll vilka vi spelar mot. Det är faser i matchen där vi kommer behöva att vår målvakt gör räddningar, men vi måste spela bättre än vi gjorde i kväll.

VIDEO: SE FLEURYS KONSTRÄDDNING PÅ VIASATSPORT.SE HÄR!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN