Svenska glädjebeskedet inför JVM

Foto: Filip Forsberg.
HOCKEY

NEW YORK. Nog verkar Filip Forsberg vara redo för JVM.

Den svenska talangen gjorde två mål i nattens comeback med Milwaukee i AHL.

– Det vore väldigt roligt att få komma hem till Sverige och spela och just nu har jag inga känningar alls, men vi får se hur det känns om någon dag, säger ”Foppa” till Sportbladet.

Han har missat över en månads spel på grund av hjärnskakning och därför har det förelegat stor oklarhet om Filip Forsberg – en av de mest givna i hela truppen – verkligen kan komma hem och spela JVM i Malmö över jul.

Men som sagt:

Att döma av nattens comeback – med Nashvilles farmarlag Milwaukee Admirals i AHL – är han fit for fight igen.

”Lite ringrostigt”

Den 19-årige talangen ledde sitt lag till en skön 4-0-seger med två fina powerplay-mål.

– Jag får erkänna att det kändes lite ringrostigt i början, men ju längre matchen led, desto bättre blev det. Och framförallt var det roligt att kunna spela igen, säger ”Foppa” när vi når honom efterslutsignalen.

– Målen var väl inga mästerverk, de kom som sagt i powerplay och jag fick fina framspelningar. Sedan var det bara att trycka in puckarna.

Nu är frågan:

Kommer han hem till JVM?

– Det vore väldigt roligt att få spela för Sverige på hemmaplan, helt klart. Men vi får se, svarar han.

– Jag hade inga känningar under matchen och har det inte nu efteråt heller. Men vi får se hur jag mår om någon dag, det blir en utvärdering först då.

Dessutom är det fortfarande oklart om Nashville Predators verkligen vill släppa iväg en ung talang som just kommit tillbaka från hjärnskakning.