Rangers låste in sig efter nya förlusten

HOCKEY

Strålman: ”Det behövde sägas saker”

1 av 2 | Foto: Washingtons Mikhail Grabovski gör mål på Lundqvist.

NEW YORK. Efter ännu en tafatt insats, och ännu en tung förlust, i natt stängde New York Rangers spelare in sig i omklädningsrummet i Madison Square Garden och höll krismöte.

– Var och en måste se till sig själv och fråga vad han kan göra för den här gruppen, säger en bister Henrik Lindqvist efter 4-1-förlusten mot Washington.

Det tog rekordartat lång tid för media att få komma in i New York Rangers omklädningsrum inatt, för där höll Blåskjortorna – på eget initiativ – krismöte.

Och det fanns onekligen saker att diskutera.

Timmarna dessförinnan hade de inte bara åkt på andra raka förlusten, mot Washington – de hade spelat så tafatt och platt och oenergiskt att de som såg eländet häpnade.

”Behövdes sägas saker”

– Möte och möte...det behövde sägas saker. Vi får inte till det och det beror på att alla inte kör. Vi jobbar inte tillräckligt hårt och skapar därför inga chanser. Det blir bara platt, suckar backen Anton Strålman när dörrarna in till det dystra rummet till sist öppnats.

Henrik Lundqvist, som hade en jobbig kväll och varvade paradräddningar med några riktigt snöpliga kapitulationer, är inne på samma linje.

– Var och en i det här rummet måste se till sig själv och fråga vad han kan göra för att hjälpa gruppen. Det gäller alla, säger han.

– Vi vet att vi är ett bra lag, men vi spelar inte bra just och vi måste helt enkelt höja oss, allihop.

”Måste bli handling”

Coachen Alain Vigneault är inte alltför imponerad över att hans spelare låser in sig och rensar luft.

– Det är bara ord. De orden måste bli handling och handling på rätt sätt, säger han.

Inne hos Washington, vägg i vägg, är stämningen av förklarliga skäl gladare.

– Det var ingen bra match, jag tyckte det märktes att båda lagen hade spelat igår, men vi gjorde rätt, säger Nicklas Bäckström.

– Vi spelade enkelt och när vi fick lägen utnyttjade vi dem. Det är en jäkla skön seger för oss.

■ ■ ■

Carl Söderberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen när ett skadedrabbat Boston – utan bland andra Loui Eriksson, Chris Kelly, Johnny Boychuk och avstängningshotade Shawn Thornton – knockade gamla rivalen Toronto på bortaplan med 5-2.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL