Nobbade OS – nu visar han storform

HOCKEY

Enström ångrar inget: Känns fortfarande bäst

NEW YORK. Tobias Enström är bättre än någonsin.

Men han har inte ångrat beslutet att nobba OS.

– Nej, absolut inte. Jag tänkte igenom det väldigt noga och det känns fortfarande bäst för min del , säger han till Sportbladet.

Det blev inga poäng för Tobias Enström när hans Winnipeg Jets knockade New York Rangers på Madison Square Garden i natt, men den 29-årige backstjärnan var likafullt en av isens verkliga giganter – sin ringa storlek till trots.

”Bättre över hela banan”

Framförallt defensivt spelade han extremt stabilt, avväpnade ivriga Rangers-forwards lugnt och enkelt och startade, trots hård press, det ena snabba anfallet efter det andra med sedvanligt distinkta förstapassningar.

– Jag känner att jag tagit ett par steg framåt och blivit lite bättre över hela banan, just defensivt men också framåt, säger han när vi träffar honom efter 5-2-segern.

Desto dystrare är det att konstatera att ”Toby” inte vill spela OS. För det vill han fortfarande inte – beslutet han meddelade Tre Kronor-ledningen redan tidigt i höstas står fast.

– Jag har absolut inte ångrat mig. Jag tänkte igenom det väldigt noga och när jag kom fram till att det inte va intressant för min del ville jag meddela dem i god tid, klargör han.

– Och så känns det fortfarande, det här blir bäst för min del.

Förnekar spricka

Han passar samtidigt på att tillbakavisa spekulationerna om han nobbar Pär Mårts av rent missnöje med att han inte togs ut i den ursprungliga OS-truppen.

– Nej, nej. Det har absolut ingenting med det att göra. Jag har varit skadad mycket de senaste åren, nu är jag äntligen skadefri och vill fokusera på att få spela slutspel för första gången i NHL-karriären. Det vore fantastiskt att få göra det i Winnipeg, staden skulle förmodligen bli helt galen, säger han.

Synd på så rara ärter, kan vi konstatera.

Tobias Enström är magnifik just nu.

Rösta: Ta ut din OS-trupp här

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL