Djurgården fortsätter att förlora

avGabriel Henning

HOCKEY

Bengtsson: "Skönt att få hänga dit den"

Trots ledning inför den sista perioden förlorade till slut Djurgården i förlängningen mot Mora. Laget har nu tre raka förluster i hockeyallsvenskan.

Djurgården förlorade sin senaste match efter straffar mot Almtuna. I kväll ställdes man mot Mora och det började bra för Djurgården. Även om det var Mora som hade flest skott i perioden och de hetaste chanserna var det Djurgården som tog ledningen genom Steve Saviano.

Ägde den andra perioden

Målet stärkte uppenbarligen Djurgården som i den andra perioden tog över spelet och hade de flesta chanserna. Mantas Armalis i Moras mål spelade dock bra och höll kvar sitt lag i matchen. Trots stort övertag av Djurgården blev den andra perioden mållös.

I den sista perioden kom Mora ut som ett nytt lag och efter fyra minuter i den tredje perioden kunde man också kvittera. Efter målet fick Mora rejält med fart under skridskorna och kunde fem minuter efter sin kvittering också ta ledningen genom Mikael Wikstrand i spel fem mot tre. Djurgården gav dock inte upp och tog mot slutet ut målvakten och med 40 sekunder kvar kunde Mikael Ahlén tvinga fram en förlängning.

Vann i förlängning

Väl där var det Mora som tog kommandot direkt och Djurgården åkte nästan omgående på en utvisning. Djurgården klarade av utvisningen men Mora fick direkt en ny chans. Då tog man tillvara på sitt övertag och Lukas Bengtsson kunde trycka in vinstmålet.

– Otroligt skönt. Det betyder mycket att få hänga dit den, säger Lukas Bengtsson till Viasat direkt efter matchen.

Det här var Djurgårdens tredje raka förlust och tränaren Tony Zabel var inte nöjd med att hans lag drog på sig så mycket utvisningar.

– Vi gör en bra första period spelmässigt. Den andra tycker jag vi äger totalt och parkerar i offensiv zon. I den tredje perioden tycker jag inte att vi ger oss själva chansen då vi tar för mycket utvisningar, säger han efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM