Växjö dumpar tre – men värvar back

Trotjänaren får lämna klubben

Kristofer Berglund är klar för HV71.

Men även Ryan Lasch och klubbikonen Jeremias Augustin, som gjort över 500 matcher, lämnar Växjö.

Däremot är Eric Martinsson, Rögle, klar för klubben.

Växjö åkte ur slutspelet i semifinal mot Färjestad. Därmed börjar klubben offentliggöra hur nästa års lagbygge är tänkt att se ut.

Nu är det klart att tre spelare lämnar Växjö.

Kristofer Berglund kommer att spela för HV71 nästa säsong. Men inte heller Ryan Lasch, som gjorde 27 poäng i grundserien, och Jeremias Augustin blir kvar i den småländska klubben.

Augustin, 28, har tillhört Växjö i hela sin karriär. 2002-03 var han som ung och lovande back med och spelade upp laget i allsvenskan och åtta år senare fick backen jubla över en uppflyttning igen. Då säkrade Växjö platsen i högsta serien – och därefter har klubben varit bofast i SHL.

17 kontrakterade spelare

Men någon fortsättning blir det alltså inte för Jeremias Augustin, som spelade 40 grundseriematcher och en slutspelsmatch för Växjö den här säsongen.

– Vi tackar de här tre spelarna för insatsen i Växjö Lakers och önskar dem lycka till i den fortsatta karriären, säger Henrik Evertsson.

Växjös första nyförvärv inför hösten är Eric Martinsson, som lämnar Rögle. Martinsson skadade foten i början av säsongen men avslutade starkt. I bortamötet mot Malmö i kvalserien blev han tremålsskytt och hjälte.

– Eric är en spelande back som är väldigt bra med pucken, har bra blick och har fin fart på rören. Vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas till en riktigt bra tvåvägsback, säger Henrik Evertsson.

Silly season-läget i ALLA tolv SHL-klubbar – klicka här!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN