NHL

Bryter käken av hårda tacklingen

Pittsburgh kräver avstängning

avPer Bjurman

TAMPA. Beryktade Washington-forwarden Tom Wilson knockade ytterligare en Pittsburgh-pingvin i natt – och den här gången slutade det med att Zach Aston-Reese fick lämna isen med både bruten käke och hjärnskakning.

Nu kräver mästarna att Wilson stängs av.

– Det är andra gången i rad vi ser en tackling i huvudet, jag hoppas verkligen ligan gör något nu, säger coachen Mike Sullivan.

Tom Wilson stod inte i särskilt hög kurs i Pittsburgh ens inför nattens slutspelsmöte i PPG Paints Arena, eftersom han redan i förra matchen sänkte Penguins-backen Brian Dumoulin med en kontroversiell tackling i huvudhöjd.

Efteråt skulle han antagligen kunna beskrivas som den mest avskydde mannen i hela västra Pennsylvania.

För det hände i natt igen, i det tredje, överlag mycket infekterade mötet de bittra rivalerna emellan.

I mitten av tredje perioden satte Wilson in en hög tackling – i huvudet enligt Penguins, i axeln enligt Capitals – på Zach Aston-Reese precis vid bortabåset.

Kräver avstängning

Aston-Reese lämnade isen blödande och efteråt meddelar coachen Mike Sullivan att han fick såväl hjärnskakning som en fraktur i käken och tvingas till operation.

Tacklingen renderade ingen utvisning, men pingvinerna kräver nu att Wilson stängs av.

– Det är andra gången i rad vi ser en tackling i huvudet, och nu förlorar vi en spelare på det. Jag hoppas verkligen ligan gör något nu, säger Sullivan.

Foto: Kirk Irwin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bäckis: ”Spontant i axeln”

Men enligt motståndarna bör ligan inte göra någonting.

– Det var en hård hockeytackling, axel mot axel. Vad ”Sully” har sagt bryr jag mig inte om, jag såg vad jag såg. Det var en hård men schysst tackling, säger Caps-tränaren Barry Trotz.

Nicklas Bäckström är inne på samma spår.

– Det skedde ju precis där vi satt och mitt spontana intryck var i alla fall att han träffade killen i axeln, säger han till Sportbladet. 

Matchen vann Washington med 4–3 efter Bäckströms iskalla framspelning till Ovejtkins avgörande.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM