Foppa: ”Är absolut nervöst inför kvalet”

HOCKEY

Finns på plats när Modo möter Vita Hästen

När Modo inleder SHL-kvalet mot Vita Hästen finns Peter Forsberg på plats i Fjällräven center.

Och ”Foppa” medger att han är långt ifrån lugn.

– Det är nervöst inför kvalet, absolut, säger han till Sportbladet.

SHL-kval mot ett Vita Hästen som skrällt både en, två och tre gånger under säsongen.

Då kommer Peter Forsberg vara där för att stötta sitt Modo. Sportbladet träffade honom natten mot söndag när han var på väg att lämna Bandygalan, där han var prisutdelare.

När "Foppa" klev upp på scen togs han emot av en stående ovation av publiken och allt var bara glädje. Lite andra känslor bär på han inför i morgon.

"Mycket hjärta och nervositet"

Modos vice general manager höjer ett varningens finger för motståndet.

– Under säsongen var vi inte tippade att möta Vita Hästen, men de har gjort det bra med ett bra spel. Vi ska absolut ha som målsättning att vara kvar i SHL, men man ska inte bara titta på det här med laguppställning för det är mycket hjärta och nervositet och allt sånt där som är involverat, säger Peter Forsberg och fortsätter:

– Motivation slår talang alla gånger om. Spelar båda lagen på sin nivå bör Modo vinna, men man ska aldrig ta ut något i förskott. Det har hänt förut.

Pekar på vikten av SHL-spel

Han tror samtidigt stenhårt på sitt lag.

– Det har gått positivt på slutet och vi har tagit in många nya, friska spelare. Vi har spelat bättre, men det gäller att vi håller oss till vårt spelsystem. Då kommer det gå vägen. Så att inte spelarna går sina egna vägar. Men vi kommer att göra allt för att vara kvar.

Modo är skyhöga favoriter och pressen på spelarna är stor. Kan du bidra där på något sätt för att hjälpa dem?

– Vi är några i organisationen som har varit med i sådana här matcher förut och vi försöker bidra så mycket vi kan. Jag åker upp på måndag, men jag vet inte om jag kan göra så mycket så där. Vad jag tycker är skönt är att vi spelar första matchen hemma. Vi får vinna hemmamatcherna och utgå från det.

Hur viktigt är det för Modo att vara kvar i SHL?

– Jätteviktigt. För Örnsköldsviks kommun och för området är det viktigt, och åker vi ner får vi det svårt ekonomiskt. Så skulle Modo åka ur är det jobbigt.

ARTIKELN HANDLAR OM