Luleå HF

Fransson om Luleå: ”Jag är inte lockad av en återkomst...”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

VÄSTERÅS. Luleå Hockey förbereder en storsatsning till nästa säsong.

Men att återvända till Norrbotten är ingenting som lockar landslagsbacken Johan Fransson.

– Prio ett för mig är att vara kvar i Schweiz. Förhoppningsvis blir det så och jag har inga planer på något annat, säger Fransson.

Johan Fransson, 29, är tillbaka i Sverige igen. Fredag och söndag väntar landskamper mot Finland. I samband med landslagssamlingen avslöjades också att hans förra klubb Luleå planerar en hårdsatsning inför nästa säsong. Miljardären Jakob Porsér är beredd att pumpa in många miljoner i en långsiktig satsning.

Med nya ekonomiska muskler är klubbens plan är att locka till sig några riktigt tunga namn, helst spelare med anknytning till Norrbotten.

”Återkomst lockar inte”

En sådan spelare är Johan Fransson.

– Det är jäkligt kul med det som händer och jag förstår hur klubben tänker. Det är en förening som har blivit så mycket bättre de senaste åren.

Men att återvända till Luleå är i dagsläget ingenting som lockar Fransson:

– Nej, jag trivs skitbra i Rapperswil och förhoppningsvis så löser de ut mig från Luleå till nästa säsong.

Med två år kvar på kontraktet lämnad Johan Fransson Luleå inför den här säsongen. Efter segdragna förhandlingar, där Fransson tvingades träna med Asplöven, blev det till slut en lösning.

”Trivs i Schweiz”

Den skridskostarka backen lånades ut till schweiziska Rapperswil Lakers, där han skrev på ett kontrakt på 1+1 år. Till nästa säsong blir det en ny förhandling med Luleå om Fransson ska fortsätta spela ishockey i en annan klubb än Luleå.

Även om Luleå skulle erbjuda ett lukrativt erbjudande låter inte Fransson speciellt intresserad:

– Jag har inte ägnat någon större energi på det. Hela familjen trivs fantastiskt bra i Schweiz. Prio för mig är att vara kvar. Jag vill vara med och bidra till att vi blir ett bättre lag. Förhoppningsvis blir det så och jag har inga planer på något annat, säger han.

Rapperswil har många tuffa år bakom sig och den här säsongen är laget avsågat längst ner i tabellen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF