Hjälte efter dubbla (!) skador

avPer Bjurman

HOCKEY

BOSTON. Han tvingades lämna isen för omplåstring två gånger om.

Men i slutet av nattens heta duell mot ärkerivalen Pittsburgh Penguins återvände Washington-stjärnan TJ Oshie – och avgjorde hela tillställningen.

– TJ är en riktig krigare. Verkligen kul att han kunde komma tillbaka och avgöra, säger kedjekamraten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 2-1-segern

Det blev en onödigt händelserik kväll för TJ Oshie – för den breda allmänheten kanske mest känd som amerikansk straffhjälte i Sotji-OS – hemma i Capital One Arena.

Först träffades han, av misstag, av Olli Määttäs klubba innanför visiret och fick lämna isen med en befarad ögonskada.

Efter omplåstring och några stygn i ögonvrån kunde han dock återvända – men då åkte han på nästa smäll.

Evgeni Malkin knockade honom med en axel i huvudet, varmed den ryske stjärnan fick matchstraff – och Oshie tvingades återigen ta sig ut i omklädningsrummet, den här gången för att utreda om han drabbats av ännu en hjärnskakning.

”Han ger aldrig upp”

I slutet av tredje var han emellertid tillbaka på isen och det var tur för Washington det. För med bara en minut och fjorton sekunder kvar, vid ställningen 1-1, dök den populäre 31-åringen upp precis framför Casey DeSmiths kasse, fick en lysande passning av John Carlson – och prickade in den avgörande 2-1-pucken.

– Ja, Oshie är en riktig krigare. Han visar ju verkligen att han aldrig ger upp. Verkligen kul att han kunde komma tillbaka och avgöra hela matchen, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

”Bäckis” stod själv för assist till det mål Alex Ovetjkin smällde in i ett powerplay i mitten av andra perioden och det passade bra för detta var kvällen när Washington firade den svenske stjärncenterns 600:e assist, bärgad för ett par veckor sedan, med storstilad ceremoni på isen innan första nedsläpp.

Penguins gjorde sin bästa match på ett tag, men fick alltså ändå stryk och är därmed uppe i fem raka förluster.

Det har aldrig tidigare hänt under Mike Sullivan-eran.

– Det finns mycket att bygga vidare på efter den här matchen, men vi måste hitta sätt att ta poäng igen, säger målskytten Sidney Crosby till klubbens hemsida.

▪▪▪

Det verkar som att alla i Nashville Predators kan ställa till med målfester.

När de i natt vann prestigemötet med divisionsrivalen – tillika slutspelsmotståndaren från i våras –  Colorado Avalanche i Pepsi Center i Denver var det den inte direkt världsberömde Colton Sissons som fullbordade ett hattrick.

4-1 skrevs segersiffrorna till och den tolfte vinst av femton möjliga innebar att Preds återtar ledningen i sammanlagda tabellen.

Mattias Ekholm bidrog med en assist i natt.

▪▪▪

Det tycks inte spela någon roll hur bra Calgary Flames går i övrigt. I Honda Center i Anaheim vinner de aldrig.

I nattens fajt vann Ducks med 3-2 efter mål av Jakob Silfverberg – hans femte för säsongen – samt assist av Pontus Åberg, Jacob Larsson och Rickard Rakell.

Elias Lindholm hade också assist på ett av Calgarys mål.

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM