Ny uppvisning av Rowe – Mora vann efter rekordmål

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Andrew Rowe, 30, är en av SHL:s hetaste spelare.

Efter sitt hattrick senast mot Djurgården stod han för ytterligare två mål i Moras 4–2-seger borta mot Linköping.

– Han är i ett riktigt stim. Han är en klippa för oss, säger Moras tränare Mats Lusth i C Mores sändning.

Foto: TT

Det hade inte ens gått åtta minuter i matchen mot Djurgården innan Moras amerikan Andrew Rowe hade gjort både 1–0 och 2–0. Målskörden slutade inte där. I 5–2-segern gjorde han nämligen tre av lagets mål.

Borta mot formstarka Linköping var det dags igen för 30-åringen.

Första målet kom redan efter 26 sekunder. På Twitter skriver domarna.se (ett konto som specialiserar sig på fakta och statistik som rör ishockey) att det är Moras snabbaste bortamål någonsin i SHL. Rowe tog ett varv runt Linköpings målbur och backhandade sedan upp pucken i främre krysset.

– Det var en tursam studs som kommer tillbaka till mig. Jag försöker egentligen bara få den på mål, säger en ödmjuk Rowe till C More.

”Ville få målvakten att frysa till”

I den andra perioden kom samme Andrew Rowe fri efter 7.21. Med ett par snabba dragningar lurade han bort Jonas ”Monstret” Gustavsson och lade in 2–1 i öppen bur. Hans trettonde mål för säsongen, vilket gör att han är i delad skytteligaledning.

– Min tanke var att få målvakten att frysa till och det lyckades jag med. Då var det bara att dra in pucken, säger han och fortsätter:

– Vi har varit riktigt bra. Vi håller det enkelt och skjuter pucken mot målet – och i målet – vilket är helt rätt.

Första bortasegern sedan oktober

Mora vann till slut matchen med 4–2.

Det var lagets första bortaseger sedan den 25 oktober då HV71 besegrades med 5–2.

– Jag är supernöjd. Vi gör en av de bästa förstaperioderna någonsin, sen vinglar vi till lite i andra perioden. Sen gör Rowe 2–1 och Hartmann 3–1, då är vi tillbaka igen. Sen stänger vi ned dem i tredje och löser det på ett mycket bra sätt, säger tränaren Mats Lusth efter matchen.

Johansson krockade med domaren

Tråkiga nyheter för Mora var däremot att lagets forward Robin Johansson skadade sig sent i matchen och tvingades linda sin högerfot i båset efter slutsignalen.

– Jag har inte fått någon rapport än. Usch! Jag ser nu på reprisen, båren är framme. Han är viktig för oss och krockar med domaren, sen hamnar hela tyngden på högerfoten. Jag hoppas inte att det är något allvarligt, säger Lusth.

ARTIKELN HANDLAR OM