KLART: Leksand plockar in SHL-rutin

avRasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan bli spelklar mot AIK

Foto: BILDBYRÅN
Porsberger under sin tid i Asplöven.

Leksand förstärker offensiven.

Forwarden Johan Porsberger, 22, har skrivit på för resten av säsongen.

Samtidigt meddelar de att Lars Bryggman, 22, återvänder till Asplöven.

Forwarden Johan Porsberger stod förra säsongen för 25 poäng i Asplöven men fick förra veckan lämna av disciplinära skäl. Spelaren själv förklarade kort därefter anledningen bakom det abrupta slutet.

– Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning. Grymt slarvigt av mig. Det har hänt en gång tidigare också, sa forwarden till Norrbottens-Kuriren.

"En spelartyp vi behöver"

Nu är han klar för Leksand. Klubben har bekräftat att forwarden ansluter till laget för resten av säsongen.

– En spelare med bra fart, bra skridskoåkning, och en spelartyp som vi behöver i laget, säger Christer Siik från Leksands sportråd till klubbens hemsida.

Hittills har Johan Porsberger noterats för nio poäng på 17 matcher i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Spelaren som tidigare spelat sex matcher i SHL för Luleå, ansluter till Leksand under torsdagen. Det är dock osäkert om han hinner bli spelklar till helgens hemmamatch mot AIK.

Bryggman tillbaka till Asplöven

Samtidigt meddelar Leksand att Lars Bryggman går i motsatt riktning. Han återvänder därmed till Asplöven som han lämnade inför säsongen.

– Asplöven har länge varit intresserade av att ta tillbaka Lars Bryggman, så det här blir en bra lösning för alla parter, säger Christer Siik och utvecklar:

– Lars har gjort ett jättebra jobb här, men vi känner väl att vi har lite för lika spelartyper i laget. Vi behöver ha in mer fart, och när det här dök upp kändes det rätt. 

Det blev fyra poäng på 19 matcher för Lars Bryggman i Leksand.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM