Ny poäng av Nemeth efter skräckskadan

HOCKEY

I höstas fick Dallas-backen Patrik Nemeth armen illa uppskuren av en skridsko och hans säsong sades vara över.

Men återhämtningen gick snabbare än väntat och nu har han börjat producera poäng i NHL.

Patrik Nemeth hade bara varit på isen i 23 sekunder när han fick ena armen uppskuren mot Philadelphia i oktober. Han skadade sig så illa att en återkomst rapporterades vara aktuell först i ett eventuellt slutspel.

Men prognoserna stämde inte. I början av mars var den 23-årige före detta AIK:aren tillbaka på isen, och för knappt två veckor sedan producerade han sin karriärs första NHL-poäng.

Tredje poängen

Den andra kom mot Buffalo tidigare i veckan – och i natt spelade han fram till 1–0-målet när Dallas vann med 4–3 borta mot Calgary efter straffar. Därmed har Nemeth stått för totalt tre poäng i sin hittills 24 matcher långa NHL-karriär.

Samtidigt noterades Anton Lander för två assist och Oscar Klefbom för ett när deras Edmonton slog Colorado hemma med 4–3. Gästerna hämtade in ett 0–3-underläge efter att bland andra Gabriel Landeskog varit med i förarbetet till ett av reduceringsmålen. Men i slutperioden satte Derek Roy avgörande 4–3 till Edmonton.

I Philadelphia var hemmalagets Nicklas Grossmann med och spelade fram till ett av målen när Flyers besegrade Chicago med 4–1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL