Gath: ”Kände mig som en mördare”

avJonathan Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Talar ut om anklagelserna

Nu ger Mikael Gath sin version av André Deveaux attack – och förnekar att han gett kanadensaren någon order.

Samtidigt är han knäckt efter all uppståndelse.

– Jag vet innerst inne att jag inte gjort något, ändå kände jag mig som en mördare, säger Gath i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Foto: BILDBYRÅN
Mikael Gath.

DOKUMENT: Historien om busen André Deveaux – skolad i filmen Slagskotts ”hemstad”

André Deveaux överfall på Västerås Per Helmersson har fått hela Hockeysverige att rasa.

Sportbladet publicerade i går ett längre filmklipp från uppvärmningen där yxhugget skedde och där syns kanadensaren stå och prata med assisterande tränaren Mikael Gath. Sedan dunkar han klubban i isen och åker direkt mot Per Helmersson.

Vidhåller versionen

Förutom några korta kommentarer till Kvällsposten har Mikael Gath lagt locket på helt, men i en lång intervju i Helsingborgs Dagblad talar han nu ut.

Västerås tränare Martin Filander har menat att Mikael Gath kände till vad André Deveaux tänkte göra - något som Gath förnekar.

Han vidhåller den version som tidigare getts, att André Deveaux kom ut till honom för att meddela att han var redo för match.

Sedan vände sig Mikael Gath om och såg bara tumultet som följde efter attacken.

– Det ser för jävligt ut, att vi har den konversationen vid båskanten, men tänk efter: om jag hade velat att André skulle klubba ner Per Helmersson – då hade jag väl sagt det innan. Inte där bland allt folk och alla tv-kameror, säger Gath.

HD: Sökte André Devaux vid något tillfälle lov från er ledare att markera?

– Nej. Vi har absolut inte haft några sådana diskussioner. Jag har inte ens tänkt tanken, det finns inte i min värld att ens göra det.

"Hemsk känsla"

I eftermiddag ska Rögle hyllas hemma i Lindab Arena efter SHL-avancemanget. Men Mikael Gath känner ingen större glädje efter prestationen.

Gårdagen har tagit hårt på honom.

– Jag tror att mobilen ringde över 200 gånger, det var helt otroligt. Jag vet innerst inne att jag inte gjort något, ändå kände jag mig som en mördare. Det är en hemsk känsla, säger han.

DOKUMENT: Historien om busen André Deveaux – skolad i filmen Slagskotts ”hemstad”

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM