JVM i ishockey 2016/2017

”Vi åker inte hem utan medalj”

Av: 

Kristopher Karlsson

HOCKEY

USA självsäkert inför bronsmatchen mot Sverige

Sverige och USA gör upp om årets bronsmedaljer i Junior-VM.

Från amerikanskt håll är man övertygade om medalj.

– Jag har inga som helst tvivel över att vi kommer att vinna, säger USA:s målvakt Alex Nedeljkovic till NHL.com.

Junior-VM i Helsingfors kommer till sin upplösning i kväll när Finland spelar final mot Ryssland klockan 19. Innan dess skall förlorarna från de bägge semifinalerna, Sverige och USA, göra upp om bronspengen klockan 15.

Det blir det andra mötet länderna emellan i årets turneringen. Sverige vann i gruppspelet 1-0 efter att Linus Söderström storspelat och radat upp 46 räddningar.

”Ska vädja till spelarnas stolthet”

Men trots förlusten senast är amerikanerna självsäkra inför dagens bronsmatch.

– Vi åkte hit med förväntningen att ta en medalj och vi har fortfarande chansen att göra det. Vi åker inte hem utan en medalj, säger backen Zachary Werensk till NHL.com.

Amerikanske förbundskaptenen Ron Wilson är inne på samma spår, och vill se till att hans lag åker hem över Atlanten med medalj.

– Vi måste spela på samma sätt som vi gjorde mot dem i första matchen. Jag ska vädja till spelarens stolthet. Jag förväntar mig att de är redo för uppgiften. Vi har inget annat att spela för, så vi kan lika gärna hämta den där bronspengen, säger förbundskapten Ron Wilson.

”Behöver inte ändra något”

USA var i ledning i sin semifinal mot Ryssland i går men ryssarna skrällvände och vann matchen. Orättvist, tycker amerikanske målvakten Alex Nedeljkovic som även är övertygad om att deras spel kommer att räcka till brons.

– Vi måste spela hårt och göra samma match som vi gjorde i första mötet med Sverige. Jag har inga som helst tvivel över att vi kommer att vinna om vi fortsätter att spela som vi gjort. Vi behöver inte ändra något, säger Nedeljkovic.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

JVM i ishockey 2016/2017

JVM i ishockey

Linus Söderström