Mora segrade efter bitattacken

avRasmus Senator

HOCKEY

Fick matchstraff för "biting"

Foto: CMORE

Mora segrade mot Karlskoga med 3-0 på hemmaplan.

Efterspelet skulle handla om Linus Johanssons bitattack på Karlskogas Daniel Wessner.

– Han körde ner två fingrar i halsen på mig så jag fick lite småpanik och biter till på ren instinkt, säger Johansson till Sportbladet.

Mora tog kommandot direkt och kunde också göra 1-0 efter att Kristian Jakobsson prickskjutit från backposition.

Matchen bjöd på flera tuffa dueller och trots att utvisningsbåset långa stunder stod tomt var det heta känslor på isen - någonting som svämmade över i mittperioden.

"Vet fan inte hur han tänkte"

Vid en avblåsning i den andra perioden blev det gruff mellan hemmalagets Linus Johansson och Daniel Wessner. Wessner tryckte upp handsken i ansiktet på sin motståndare och Johansson svarade - genom att bita Karlskoga-forwarden i fingret.

Efter en kort domarkonferens och bevis från Wessner själv fick 22-åringen lämna isen med en "biting"-utvisning och matchstraff.

– Jag vet fan inte hur han tänkte. Han slår mig en gång men jag gör ingenting tillbaka, då stoppar han ner två fingrar i halsen på mig. Då fick jag lite småpanik och biter till på ren instinkt. Jag förstår att man ska få tacklas och slåss men två fingrar i halsen känns jävligt olustigt, säger Johansson.

Fick inte loss fingret

Wessner anser själv att bitattacken var oprovocerad och att han fortfarande har bitmärken kvar på fingrarna.

– Jag körde upp handsken i ansiktet så bet han mig i fingret. Han bet och höll fast så jag inte fick loss fingret så det gick hål i hansken. Han fick ett bra tag, säger Wessner, som till viss del förstår sin konkurrents agerande.

– Jag är väl den första som vet att man kan göra bort sig på isen så jag vill inte kasta sten i glashus. Det är många saker jag har gjort som jag har haft ångest över men det här var inte försvarbart.

Mora vann till slut komfortabelt med 3-0 och klättrade till en sjundeplats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM